U jedno od najpopularnijih jela spada i pileći paprikaš. Jednostavno se priprema, a ukus je odličan, pa zato i mnogi vole da ga jedu. Danas vam predlažemo da za ručak napravite pileći paprikaš, ali na rumunski način. Oni za pripremu ovog jela kao osnovne namirnice isto koriste krompir i piletinu, ali za pikantniji ukus dodaju ljutu papričicu, kao i dosta začina i povrća koji ovo jelo čine još ukusnijim.
- Sastojci:
- 600 g bataka
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- 1 kašika ulja
- so, biber
- Još:
- 600 g krompira
- 2 crna luka
- 1 crvena paprika
- 1 ljuta papričica
- 4 bela luka
- 2 mlada luka
- 1 veza peršuna
- 1 veza mirođije
- 200 g čeri paradajza
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- 1 kašičica korijandera
Priprema:
Isecite meso, pa posolite, pobiberite i pospite slatkom mlevenom paprikom. Dodajte ulje i dobro promešajte da se sastojci sjedine, a onda marinirajte nekih 15 minuta. Propržite meso s obe strane, a u šerpi propržite krompir koji ste isekli krupno. Izvadite krompir iz tiganja, pa dodajte krupno sečeni crni luk i kada on omekša dodajte seckanu papriku i ljutu papričicu. Kada se povrće isprži vratite meso i krompir. Dodajte seckani mladi luk, peršun i mirođiju, kao i seckani čeri paradajz, beli luk, posolite, pobiberite, pa pospite začinskom paprikom i korijanderom. Dobro promešajte. Poklopite i kuvajte još 10 minuta na niskoj temperaturi.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus