U jedno od najpopularnijih jela spada i pileći paprikaš. Jednostavno se priprema, a ukus je odličan, pa zato i mnogi vole da ga jedu. Danas vam predlažemo da za ručak napravite pileći paprikaš, ali na rumunski način. Oni za pripremu ovog jela kao osnovne namirnice isto koriste krompir i piletinu, ali za pikantniji ukus dodaju ljutu papričicu, kao i dosta začina i povrća koji ovo jelo čine još ukusnijim. 

  • Sastojci: 
  • 600 g bataka 
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike 
  • 1 kašika ulja 
  • so, biber 
  • Još: 
  • 600 g krompira 
  • 2 crna luka 
  • 1 crvena paprika 
  • 1 ljuta papričica 
  • 4 bela luka 
  • 2 mlada luka 
  • 1 veza peršuna 
  • 1 veza mirođije 
  • 200 g čeri paradajza 
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike 
  • 1 kašičica korijandera 

Priprema: 
Isecite meso, pa posolite, pobiberite i pospite slatkom mlevenom paprikom. Dodajte ulje i dobro promešajte da se sastojci sjedine, a onda marinirajte nekih 15 minuta. Propržite meso s obe strane, a u šerpi propržite krompir koji ste isekli krupno. Izvadite krompir iz tiganja, pa dodajte krupno sečeni crni luk i kada on omekša dodajte seckanu papriku i ljutu papričicu. Kada se povrće isprži vratite meso i krompir. Dodajte seckani mladi luk, peršun i mirođiju, kao i seckani čeri paradajz, beli luk, posolite, pobiberite, pa pospite začinskom paprikom i korijanderom. Dobro promešajte. Poklopite i kuvajte još 10 minuta na niskoj temperaturi. 

Izvor: Stvar ukusa