Kaneloni su vrsta testenine, a možete da ih punite čime god želite. Super je i bolonjeze sos, a mi vam donosimo recept za kremastiju verziju. Smesa od krem sira i spanaća je osvežavajuća i jednostavna za pripremu, a preko se posipa rendanom mocarelom i parmezanom za što bolji ukus. Uživaćete u svakom zalogaju, a ako niste uspeli da pronađete kanelone u radnji kupite listove za lazanje, kratko ih blanširajte, a onda napunite smesom po želji i urolajte. 

Sastojci: 

  • 12 kanelona
  • 3 čena belog luka
  • 400 g bebi spanaća
  • 3 šolje listova svežeg bosiljka
  • 500 g krem sira
  • 60 g parmezana
  • 2 jajeta 
  • muskatni oraščić (rendani)
  • 1 limun (samo korica)
  • 100 g mocarela sira

Za paradajz sos:

  • 350 g pelata 
  • 1 češanj belog luka
  • 1 kašika sušenog origana
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Na maslinovom ulju kratko propržite mleveni beli luk. Dodajte opran i očišćen spanać, kada bude gotov iseckajte ga. Pomešajte ga sa seckanim listovima bosiljka, pa dodajte krem sir, jaja, muskatni oraščić i rendanu koricu limuna. Posolite i pobiberite. Zatim u šerpu sipajte pelat, origano, so, biber i mleveni beli luk, pa dodajte i 2 kašike maslinovog ulja. Kuvajte i mešajte dok se sastojci ne sjedine. Tepsiju premažite pradajz sosom, pa poređajte kanelone koje ste napunili krem sirom i spanaćem. Napravite mali razmak između svake. Preko sipajte preostali paradajz sos i preko narendajte mocarelu ili neki drugi tvrdi sir. Zatim pospite i parmezan i pokrijte folijom. Pecite na 200°C oko 20 minuta. Nakon toga sklonite foliju i vratite da se još malo zapeku. Izvadite iz rerne i ostavite ih 10-15 minuta da se ohlade pre serviranja. 

Izvor: Stvar ukusa