Kopriva sadrži veliku količinu vitamina i minerala neophodnih za normalno funkcionisanje organizma, te bi trebali da je što češće uvrstimo u ishranu. Recept za uštipke sa koprivom i feta sirom vrlo je jednostavan, a toliko su dobri da nećete moći da prestanete da ih jedete. 

S obzirom na sve to, verujemo da će se ovo jelo naći bar jednom nedeljno na vašoj trpezi.

Sastojci:

  • 250 g koprive
  • 200 ml jogurta
  • 300 g brašna
  • 100 g feta sira
  • 1 jaje
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • so

Priprema:

Koprivu dobro operite i naseckajte što sitnije. U tiganj stavite malo ulja, pa koprivu prodinstajte nekoliko minuta da omekša. U dubljoj činiji pomešajte jogurt i celo jaje, a potom prosejte brašno i sodu bikarbonu. Mešajte dok ne dobijete glatko testo, a zatim stavite koprivu i izdrobljeni feta sir. Ukoliko sir nije previše slan dodajte još malo soli. U tiganju dobro zagrejte ulje, pa kašikom vadite testo i lagano spuštajte uštipke. Pecite nekoliko minuta dok ne dobiju zlatnu boju. Ukoliko ima potrebe okrenite ih da se ravnomerno ispeku sa svih strana. Vadite ih na papirni ubrus da se ocede od viška ulja i služite ih dok su još vrući.

Izvor: Stvar ukusa