Ukusni uštipci su odlični za doručak ili večeru, pogotovo ako se brzo prave. Samo treba da pomešate sastojke i da pržite manje od pet minuta. Jogurt ih čini savršeno mekanim, a feta super ukusnim. Poslužite sa svežim paradajzom i kiselim mlekom.
Pročitajte i kako da napravite domaći feta sir.
Sastojci:
- 200 g jogurta
- 10 g praška za pecivo
- 320 g brašna
- 250 g feta sira
- 20 ml maslinovog ulja
- 2 jajeta
- vlašac
Priprema:
U činiji pomešajte vlašac, jaja, jogurt, pa lepo umutite. Dodajte brašno i prašak za pecivo, pa sjedinite. Na kraju dodajte maslinovo ulje i izdrobljen feta sir. Dobro promešajte. Uzmite kašiku za sladoled i vadite smesu, pa sipajte u šerpu sa zagrejanim uljem. Pržite po 2 minuta sa svake strane, pa vadite na ubrus da se ocede.
Izvor: Stvar ukusa
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs