Sastojci:
- 300 g testenine
- so
- 60 ml maslinovog ulja
- 1/2 srednjeg crvenog luka, isečenog
- 1 velika šargarepa, oljuštena i isečena na trake
- 475 g cvetova brokolija, isečenih na trakice
- 1 srednja crvena paprika, nasečena na trake
- 1 srednja žuta tikva, isečena na četvrtine
- 1 srednja tikvica, isečena na četvrtine
- 3-4 čena belog luka, vrlo sitno naseckanog
- 240 g čeri paradajza, presečenog po dužini
- 2 kašičice mešavine suvih začina
- 120 ml vode od kuvanja testenine
- 2 kašike svežeg limunovog soka
- 120 g rendanog kačkavalja, podeljeno
- 2 kašike rendanog peršuna
Recept za pastu sa povrćem:
Kako biste napravili pastu, proključajte vodu u velikom loncu. Skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju i odvojite malo vode nakon kuvanja, a testo ocedite. U međuvremenu zagrejte ulje u dubokom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte crveni luk i šargarepu i pržite 2 minuta.
Nakon toga dodajte i brokoli i papriku pa pržite 2 minuta. Dodajte tikvu i tikvicu, a zatim pržite 2-3 minuta ili dok povrće ne omekša. Dodajte beli luk, paradajz i mešavinu suvih začina i pržite još 2 minuta.
Povrće sipajte u sada šerpu za serviranje, dodajte oceđenu testeninu, pokapajte limunov sok, posolite sa još malo soli po potrebi i sipajte u vodu za testeninu. Dodajte kačkavalj i peršun, a zatim servirajte sa preostalim kačkavaljem na vrhu. Možda ćete želeti da napravite i pasta karbonara sa pasiranom bundevom.
Pročitajte kako se pravi originalna italijanska pasta sa rendanim jajima
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Bezglutenski posni slavski kolač
Vazdušaste kiflice zalivene jogurtom
Zapečeni posni prebranac
Najlepši ukrasi za slavske kolače
Recept za najbolji kikiriki puter