Sastojci:

  • 300 g testenine
  • so
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 1/2 srednjeg crvenog luka, isečenog
  • 1 velika šargarepa, oljuštena i isečena na trake
  • 475 g cvetova brokolija, isečenih na trakice
  • 1 srednja crvena paprika, nasečena na trake
  • 1 srednja žuta tikva, isečena na četvrtine
  • 1 srednja tikvica, isečena na četvrtine
  • 3-4 čena belog luka, vrlo sitno naseckanog
  • 240 g čeri paradajza, presečenog po dužini
  • 2 kašičice mešavine suvih začina
  • 120 ml vode od kuvanja testenine
  • 2 kašike svežeg limunovog soka
  • 120 g rendanog kačkavalja, podeljeno
  • 2 kašike rendanog peršuna

Recept za pastu sa povrćem:

Kako biste napravili pastu, proključajte vodu u velikom loncu. Skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju i odvojite malo vode nakon kuvanja, a testo ocedite. U međuvremenu zagrejte ulje u dubokom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte crveni luk i šargarepu i pržite 2 minuta.

Nakon toga dodajte i brokoli i papriku pa pržite 2 minuta. Dodajte tikvu i tikvicu, a zatim pržite 2-3 minuta ili dok povrće ne omekša. Dodajte beli luk, paradajz i mešavinu suvih začina i pržite još 2 minuta.

Povrće sipajte u sada šerpu za serviranje, dodajte oceđenu testeninu, pokapajte limunov sok, posolite sa još malo soli po potrebi i sipajte u vodu za testeninu. Dodajte kačkavalj i peršun, a zatim servirajte sa preostalim kačkavaljem na vrhu. Možda ćete želeti da napravite i pasta karbonara sa pasiranom bundevom.

Pročitajte kako se pravi originalna italijanska pasta sa rendanim jajima

BONUS VIDEO

Instagram/dinner_at_hols  Recept za zapečenu pastu sa mlevenim mesom i sirom

StvarUkusa