Ako želite da pripremite nešto drugačije za uskršnji ručak, mi predlažemo mesni rolat. Ovo jelo je popularno u celom svetu, a ukus će biti još bolji ako mu dodate kuvana jaja, sir i povrće. Neće mu odoleti ni najveći gurmani, a dodatna je prednost i to što se lako sprema i to od jeftinih sastojaka.
- Sastojci:
- 800 g mešanog mlevenog mesa
- 2 jajeta
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- 30 g prezli
- Za sos:
- 2 crna luka
- 1 šargarepa
- 110 g mariniranih pečurki
- Još:
- 130 g krem sira
- 90 g tvrdog sira
- 5 jaja
Priprema:
Stavite veće parče aluminijumske folije na sto i premažite uljem. U mleveno meso dodajte jaja, prezle, pa posolite i pobiberite i pospite mlevenom paprikom. Dobro sjedinite smesu, a onda prebacite na foliju i razvucite.Pomešajte krem sir i rendadni tvrdi sir i premažite deo mesa. Iseckajte crni luk, malo ga propržite i dodajte rendanu šargarepu. Pržite dok povrće ne omekša, a onda dodajte seckane pečurke. Premažite dobijenu smesu samo preko one smese sa sirom, pa poređajte jaja koja ste prethodno skuvali. Zatim urolajte i dobro umotajte u alu foliju. Stavite na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Originalna italijanska pasta sa rendanim jajima
Pesto od graška po receptu Džejmija Olivera
Pileći file na firentinski način