Ako želite da pripremite nešto drugačije za uskršnji ručak, mi predlažemo mesni rolat. Ovo jelo je popularno u celom svetu, a ukus će biti još bolji ako mu dodate kuvana jaja, sir i povrće. Neće mu odoleti ni najveći gurmani, a dodatna je prednost i to što se lako sprema i to od jeftinih sastojaka. 

  • Sastojci:
  • 800 g mešanog mlevenog mesa 
  • 2 jajeta 
  • 1 kašičica mlevene slatke paprike 
  • 30 g prezli 
  • Za sos: 
  • 2 crna luka 
  • 1 šargarepa 
  • 110 g mariniranih pečurki 
  • Još: 
  • 130 g krem sira 
  • 90 g tvrdog sira 
  • 5 jaja 

Priprema:
Stavite veće parče aluminijumske folije na sto i premažite uljem. U mleveno meso dodajte jaja, prezle, pa posolite i pobiberite i pospite mlevenom paprikom. Dobro sjedinite smesu, a onda prebacite na foliju i razvucite.Pomešajte krem sir i rendadni tvrdi sir i premažite deo mesa. Iseckajte crni luk, malo ga propržite i dodajte rendanu šargarepu. Pržite dok povrće ne omekša, a onda dodajte seckane pečurke. Premažite dobijenu smesu samo preko one smese sa sirom, pa poređajte jaja koja ste prethodno skuvali. Zatim urolajte i dobro umotajte u alu foliju. Stavite na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa