Tortesu ukras svake trpeze, a danas postoji dosta recepata za one koje se brzo i lako prave. Sve su popularnije poslastice za koje vam nije potrebna rerna, a ovo je upravo takav recept. Za Uskrs napravite kremastu belu tortu sa jagodama koja osvežava i koja se topi u ustima. 

  • Sastojci:
  • 100 g bele čokolade 
  • 500 g jagoda 
  • 300 ml mleka 
  • 250 g krem sira 
  • 1 kesica pudinga od vanile (bez kuvanja)
  • 80 g šećera u prahu 
  • 1 kesica vanilin šećera 

Priprema:
U mleko dodajte vanilin šećer i puding, pa umutite. Zatim dodajte krem sir i šećer u prahu, pa sjedinite mikserom. U smesu dodajte seckanu belu čokoladu i jagode, pa promešajte. Sipajte u kalup i poravnajte. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 3 sata. Ukrasite po želji i služite. 

Izvor: Stvar ukusa