Tortesu ukras svake trpeze, a danas postoji dosta recepata za one koje se brzo i lako prave. Sve su popularnije poslastice za koje vam nije potrebna rerna, a ovo je upravo takav recept. Za Uskrs napravite kremastu belu tortu sa jagodama koja osvežava i koja se topi u ustima.
- Sastojci:
- 100 g bele čokolade
- 500 g jagoda
- 300 ml mleka
- 250 g krem sira
- 1 kesica pudinga od vanile (bez kuvanja)
- 80 g šećera u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema:
U mleko dodajte vanilin šećer i puding, pa umutite. Zatim dodajte krem sir i šećer u prahu, pa sjedinite mikserom. U smesu dodajte seckanu belu čokoladu i jagode, pa promešajte. Sipajte u kalup i poravnajte. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 3 sata. Ukrasite po želji i služite.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus