Tortesu ukras svake trpeze, a danas postoji dosta recepata za one koje se brzo i lako prave. Sve su popularnije poslastice za koje vam nije potrebna rerna, a ovo je upravo takav recept. Za Uskrs napravite kremastu belu tortu sa jagodama koja osvežava i koja se topi u ustima.
- Sastojci:
- 100 g bele čokolade
- 500 g jagoda
- 300 ml mleka
- 250 g krem sira
- 1 kesica pudinga od vanile (bez kuvanja)
- 80 g šećera u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema:
U mleko dodajte vanilin šećer i puding, pa umutite. Zatim dodajte krem sir i šećer u prahu, pa sjedinite mikserom. U smesu dodajte seckanu belu čokoladu i jagode, pa promešajte. Sipajte u kalup i poravnajte. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 3 sata. Ukrasite po želji i služite.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem