Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- manja glavica karfiola
- 2 jajeta
- 1 struk praziluka
- šaka svežeg spanaća
- 2 paradajza
- 200 g kačkavalja
- So i začini po ukusu
- ulje
- 1 kašičica majoneza
Kako se pravi zapečeni karfiol sa piletinom:
Karfiol isecite na kriške, kratko obarite pa poređajte po dnu pleha za pečenje i nauljite. Prelijte umućenim jajima koja ste posolili i pobiberili. Piletinu isecite na trakice i začinite. Stavite belo meso u posudu, pa dodajte majonez i seckan spanać. Sve dobro sjedinite rukama, pa poređajte preko karfiola. Preko poređajte iseckani paradajz, kao i mladi luk, pa onda sve pospite rendanim sirom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.