Sastojci:
- 5 kompira
- so, biber, mlevena paprika, sušeni beli luk
- maslinovo ulje
- 4 jajeta
- 200 g pavlake
- praziluk
- čeri paradajz
- 2 kobasice
- 100 g kačkavalja
Recept za ukusan ručak sa krompirima:
Krompir isecite na listiće i stavite na dno vatrostalne posude. Začinite, pospite maslinovim uljem i umešajte rukama. Stavite u prethodnu zagrejanu rernu na 200°C 20 minuta. Za to vreme pripremite preliv.
Umutite jaja sa pavlakom pa dodajte seckan čeri i praziluk. Pomešajte pa ubacite i seckane kobasice i začine. Prelijte preko krompira pa pospite rendanim kačkavaljem. Stavite u rernu na 180°C 15-20 minuta.
Bonus video
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Recept za svinjsko pečenje za Božić
Posni rolat sa keksom i kafom za Badnji dan
Korpice punjene piletinom i šampinjonima