Sastojci:

  • 1 kašika ulja
  • 700 g pilećeg filea, isečenog na kockice
  • so i biber po ukusu
  • 150 g luka isečenog na kockice
  • 3 šargarepe isečene na kockice
  • 120 g celera, isečenog
  • 2 kašičice narendanog belog luka
  • 60 g putera
  • 60 g brašna
  • 1 l pilećeg bujona
  • 700 g krompira oljuštenog i isečenog na kockice
  • 1 kašičica mešavine suvih začina
  • 3 grančice sveže majčine dušice
  • 1 lovorov list
  • 250 g pavlake za kuvanje
  • 150g smrznutog graška
  • 2 kašike seckanog peršuna

Recept za gustu pileću čorbu sa povrćem:

Kako biste napravili čorbu, zagrejte ulje na jakoj vatri. Piletinu obilno začinite solju i biberom. Pržite meso u jednom sloju, dok ne porumeni. Nakon toga izvadite piletinu iz lonca i poklopite da ostane topla. U lonac ubacite luk, šargarepu i celer u lonac. Pržite 4-5 minuta ili dok povrće ne omekša.

Dodajte beli luk i pržite 30 sekundi, pa nakon toga izvadite povrće iz lonca. Rastopite puter u loncu, dodajte brašno i umutite dok se ne sjedini, krčkajte 1 minut. Polako sipajte bujon u šerpu, neprestano mešajući.

Ubacite piletinu i povrće u lonac sa bujonom zajedno sa krompirom, začinima, grančicama majčine dušice i lovorovim listom. Začinite solju i biberom po ukusu. Ostavite da provri. Kuvajte 20 minuta ili dok krompir ne omekša. Umešajte pavlaku za kuvanje i grašak. Kuvajte još 5 minuta. Izvadite lovorov list i grančice majčine dušice. Pospite peršunom i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i krompir čorbu.

Pročitajte kako se pravi čizburger čorba

BONUS VIDEO

Instagram/thesaltycooker Recept za domaću ćureću čorbu sa knedlama

StvarUkusa