Sastojci:
- 3 veća krompira
- 6 šampinjona
Za fil od pavlake:
- ulje
- 30 g maslaca
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1/2 kašičice mlevene paprike
- 1 crni luk
- peršun
- 2 kašike jogurta
Za fil od šampinjona:
- 3 kašike pavlake
- 2 čena belog luka
- mladi luk
- 50 g sira
- 1/2 kašičice soli
- 6 kriški slanine
Za premazivanje:
- 1/2 kašičice bibera
- 1/3 kašičice kurkume
- 2 kašike ulja
Recept za pečeni krompiri punjeni slaninom i šampinjonima:
Krompire skuvajte sa korom pa ih presecite na pola. Posolite ih i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Tiganj premažite uljem i zatim otopite puter. Iseckajte štapiće šampinjona, ubacite u tiganj, posolite, ubacite beli luk u prahu, mlevenu papriku, so, i pržite pet minuta mešajući. Iseckajte crni luk pa ga dodajte pečurkama. Pržite tri minuta. Zatim iseckajte peršun, dodajte pečurkama i pržite još tri minuta mešajući. Prebacite smesu u činiju i zatim dodajte jogurt i izmešajte.
Krompire izdubite i unutrašnjost sitno naseckajte. U drugu činiju ubacite 3 kašike kisele pavlake, narendajte 2 čena belog luka i dodajte pavlaci, iseckajte mladi luk i dodajte i njega pavlaci. Narendajte kačkavalj i dodajte sa malo soli pavlaci.
Svaku polovinu krompira napunite filom od pavlake. Očišćenje šampinjone napunite filom od pečuraka. Svaki punjeni šampinjon umotajte u krišku slanine. Nakon toga umotane filovane šampinjone stavite preko filovanog krompira i sve poređajte u vatrostalnu posudu. Napravite premaz od mlevenog bibera, kurkume i ulja pa time premažite šampinjone. Pecite sve u rerni 25 minuta. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i krompir sa slaninom iz rerne.
Pročitajte i kako da napravite šampinjone punjene topljenim sirom, lukom i prezlama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Kuglice od ratluka idealne za slavsku trpezu
Kako da napravite ukrase za slavski kolač
Recept za slavski kolač za Svetog Stefana
Salata sa piletinom, kuvanim jajima i paprikom