Šampinjoni punjeni topljenim sirom, lukom i prezlama se prvo ispeku, a zatim se pravi fil. Sam proces pečenja traje vrlo kratko, jedino će vam vreme oduzeti čišćenje šampinjona. Klipove koje izvadite obavezno sačuvajte, jer možete da ih koristite za neko drugo jelo. Ukoliko volite ove pečurke, možda ćete želeti da napravite i lazanja rolnice sa šampinjonima i limunom. Evo i kako se prave punjeni šampinjoni!
Sastojci:
- 24 šampinjona
- 50 g neslanog putera
- 2 kašike ulja, plus dodatno za prskanje
- 2 glavice luka, sitno iseckane
- 2 čena belogluka, sitno iseckana
- 12 listova žalfije, sitno iseckanih
- 125 g sveže prezle
- 200 g topljenog sira
- 1 jaje, umućeno
- sok od 1 limuna, za serviranej
- Listovi peršuna, za serviranje
Recept za šampinjone punjene topljenim sirom, lukom i prezlama:
Zagrejte rernu na 200°C. Očistite šampinjone, pa ih stavite na pleh obložen papirom. Začinite ih. Zagrejte tiganj na srednjoj vatri. Ubacite puter, ulje, crni luk, beli luk i žalfiju, pa lagano pržite pet minuta dok ne omekšaju. Prebacite u veliku posudu.
Dodajte prezle u mešavinu luka i promešajte da se sjedini. Dodajte polovinu topljenog sira, jaje i začinite. Dobro promešajte, a zatim obilno napunite šampinjone tom smesom. Odozgo stavite preostali sir.
Stavite pečurke u rernu i pecite 15-20 minuta dok ne porumene. Prelijte dodatnim uljem i limunovim sokom. Pospite peršunom i uživajte!
Pročitajte kako se pravi pita sa šampinjonima u lisnatom testu
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem