Sastojci:

  • 4 zemičke
  • 8 šampinjona, isečenih na kriške
  • 120 g krem sira
  • 3 kašike kisele pavlake
  • 1 čen belog luka oljušten i sitno iseckan
  • 75 g narendanog kačkavalja
  • prstohvat bibera
  • 2 kašike seckanog svežeg peršuna

Recept za zemičke punjene šampinjonima, belim lukom i krem sirom:

Zagrejte rernu na 200 C. Isecite vrh zemički i izvadite hleb iz unutrašnjosti. Stavite ih na pleh za pečenje. U činiji pomešajte šampinjone, krem sir, kiselu pavlaku i beli luk. Umešajte kačkavalj (50 g) i biber.

Kašikom sipajte smesu u zemičke. Napunite sa još malo preostalog kačkavalja. Stavite u rernu i pecite 10 minuta - dok hleb i sir ne porumene. Izvadite iz rerne i pre serviranja pospite svežim peršunom.

Zemičke možete da punite sastojcima po izboru, a ukoliko imate stari hleb, ne bacajte ga, možete da iskoristite njega umesto svežeg peciva. Ukoliko volite ovakve recepte, možda ćete želeti da napravite i punjeni hleb za užinu, bogat sirom i povrćem.

Pročitajte i kako da napravite punjeni hleb: domaće mekano testo, povrće i sir

BONUS VIDEO

Hleb punjen sirom YouTube/table diary

StvarUkusa/L.S.