Sastojci:
- 2 velika lista lisnatog testa
- nutela, po ukusu
- 1 jaje za premazivanje
Recept za Božićnu jelku od lisnatog testa:
Lisnato testo je idealno za pripremu i slanih i slatkih poslastica jer se brzo priprema i ne treba mu mnogo vremena da se ispeče u rerni. U nastavku vam donosimo slatku varijantu peciva sa nutelom.
Na blago pobrašnjenoj podlozi razvaljajte dva lista lisnatog testa u velike pravougaonike i jedan od njih stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ga nutelom pa preklopite drugim listom lisnatog testa. Isecite testo u obliku jelke pa uklonite višak testa. Napravite grane drveta tako što ćete iseći trake sa desne i leve strane, vodeći računa da ostavite centar. Svaku granu uvijte. Izrežite malu zvezdicu od viška testa i stavite je na vrh jelke. Premažite sve umućenim jajetom. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.
BONUS VIDEO
Domaća goveđa čorba sa krompirom
Recept za brz kolač sa malinama
Salata sa leblebijama, kuvanim jajima i mariniranim šampinjonima
Pire gnezda sa mlevenim mesom
Zapečeno belo meso sa sirom u crvenom sosu