Sastojci:

  • 2 velika lista lisnatog testa
  • nutela, po ukusu
  • 1 jaje za premazivanje

Recept za Božićnu jelku od lisnatog testa:

Lisnato testo je idealno za pripremu i slanih i slatkih poslastica jer se brzo priprema i ne treba mu mnogo vremena da se ispeče u rerni. U nastavku vam donosimo slatku varijantu peciva sa nutelom.

Na blago pobrašnjenoj podlozi razvaljajte dva lista lisnatog testa u velike pravougaonike i jedan od njih stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ga nutelom pa preklopite drugim listom lisnatog testa. Isecite testo u obliku jelke pa uklonite višak testa. Napravite grane drveta tako što ćete iseći trake sa desne i leve strane, vodeći računa da ostavite centar. Svaku granu uvijte. Izrežite malu zvezdicu od viška testa i stavite je na vrh jelke. Premažite sve umućenim jajetom. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.

BONUS VIDEO

Instagram/vegan.planvn Domaća nutela