Sastojci:

  • 2 rolne lisnatog testa
  • 220 g kuvane šunke
  • 2 žumanceta za premazivanje

Evo kako da napravite slanu jelku od lisnatog testa

Tražite pecivo koje je ukusno, brzo se sprema i u sebi nosi duh praznika?Novogodišnja jelka od lisnatog testa je pravi izbor!

Odmotajte prvo lisnato testo na radnu površinu i stavite kuvanu šunku da oblikuje jelku. Na vrh stavite drugu rolnu lisnatog testa i dobro pritisnite sa svih strana. Nožem napravite rezove od vrha drveta do podnožja, rezbareći strane, a zatim dno. Napravite grane drveta tako što ćete iseći trake sa desne i leve strane, vodeći računa da ostavite centar (oko 1-2 cm). 

 Nastavite na ovaj način do kraja drveta i kada su grane gotove, nastavite da uvijate svaku granu. Premažite jelku jajetom i prebacite je u rernu. Pecite na 200°C 30 minuta. Poslužite jelku na dasci za sečenje i uživajte.

BONUS VIDEO

Instagram/ taste_happiiness Novogodišnja jelka od lisnatog testa