Sastojci:
- 2 rolne lisnatog testa
- 220 g kuvane šunke
- 2 žumanceta za premazivanje
Evo kako da napravite slanu jelku od lisnatog testa
Tražite pecivo koje je ukusno, brzo se sprema i u sebi nosi duh praznika?Novogodišnja jelka od lisnatog testa je pravi izbor!
Odmotajte prvo lisnato testo na radnu površinu i stavite kuvanu šunku da oblikuje jelku. Na vrh stavite drugu rolnu lisnatog testa i dobro pritisnite sa svih strana. Nožem napravite rezove od vrha drveta do podnožja, rezbareći strane, a zatim dno. Napravite grane drveta tako što ćete iseći trake sa desne i leve strane, vodeći računa da ostavite centar (oko 1-2 cm).
Nastavite na ovaj način do kraja drveta i kada su grane gotove, nastavite da uvijate svaku granu. Premažite jelku jajetom i prebacite je u rernu. Pecite na 200°C 30 minuta. Poslužite jelku na dasci za sečenje i uživajte.
BONUS VIDEO
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Sočna piletina u slatko-kiselom sosu
Posni čokoladni kolač sa orasima
Trik kako da kiseli kupus traje duže i da se ne pokvari
Najlepši praznični keksići sa đumbirom