Sastojci:

  • 3-4 krompira
  • 1 ukiseljeni crni luk (opciono)
  • 1 veća pileća prsa
  • 6 kuvanih jaja
  • kiseli krastavčići nekoliko komada
  • 200 g kačkavalja
  • 2 kašike senfa
  • majonez
  • crni susam za dekoraciju

Svečane salate su ukras svake trpeze, a njih možete da napravite na milion načina. Najpopularnije su ruska i mimoza, ali ako ove godine želite da napravite nešto drugačije mi vam predlažemo ovaj recept.

Recept za svečanu salatu:

Ukoliko želite da u salatu stavite crni luk možete ga ukiseliti na sledeći način. Iseckajte ga i ubacite u činiju sa 250 ml tople vode u koju ste sipali kašičicu šećera, pola kašičice soli i 3-4 kašičice sirćeta. Sve dobro promešajte i ostavite u marinadi pola sata. Najpre skuvajte piletinu i krompir, pa piletinu isecite sitno, a krompir izrendajte.

Na dno tanjira u kom ćete servirati salatu stavite rendani krompir. Preko namažite majonez u tankom sloju, a potom senf. Zatim ređajte salatu po sledećem principu: pileće meso, oceđen crni luk, majonez, kiseli krastavci, majonez, rendana žumanca, majonez, rendani kačkavalj (njime prekrijte celu salatu), majonez, rendana belanca preko cele salate i na kraju crni susam.

Bonus video

instagram/cookistwow Slana torta sa tost hlebom i krem sirom