Sastojci:
- 3-4 krompira
- 1 ukiseljeni crni luk (opciono)
- 1 veća pileća prsa
- 6 kuvanih jaja
- kiseli krastavčići nekoliko komada
- 200 g kačkavalja
- 2 kašike senfa
- majonez
- crni susam za dekoraciju
Svečane salate su ukras svake trpeze, a njih možete da napravite na milion načina. Najpopularnije su ruska i mimoza, ali ako ove godine želite da napravite nešto drugačije mi vam predlažemo ovaj recept.
Recept za svečanu salatu:
Ukoliko želite da u salatu stavite crni luk možete ga ukiseliti na sledeći način. Iseckajte ga i ubacite u činiju sa 250 ml tople vode u koju ste sipali kašičicu šećera, pola kašičice soli i 3-4 kašičice sirćeta. Sve dobro promešajte i ostavite u marinadi pola sata. Najpre skuvajte piletinu i krompir, pa piletinu isecite sitno, a krompir izrendajte.
Na dno tanjira u kom ćete servirati salatu stavite rendani krompir. Preko namažite majonez u tankom sloju, a potom senf. Zatim ređajte salatu po sledećem principu: pileće meso, oceđen crni luk, majonez, kiseli krastavci, majonez, rendana žumanca, majonez, rendani kačkavalj (njime prekrijte celu salatu), majonez, rendana belanca preko cele salate i na kraju crni susam.
Bonus video
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Čizkejk sa keksom, kokosom i čokoladom
Recept za posne čupavce
Recept za brzu pitu bez kora sa tikvicama
Čokoladni brauni bez šećera sa malinama