Sastojci:

  • 6 krompira, očišćenih
  • 4 kašike posnog margarina
  • 240 ml kokosovog mleka
  • 240 g pečenog kukuruza
  • 120 g mladog luka, naseckanog
  • so i biber, po ukusu
  • Za fil od oraha:
  • 475 g oraha, tostiranih
  • 1 kašika ajvara
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1 kašičica ljute papričice
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica crnog luka u prahu
  • 240 g posnog majoneza

Recept za pečene krompire punjene orasima:

Za ove krompire prvo pomešajte sve sastojke za fil u blenderu. Blendirajte mešavinu dok ne dobije konzistenciju mrvica. Zagrejte 1 kašiku ulja u tiganju. Pržite mešavinu dok ne postane zlatno-braon boje, oko 6-8 minuta. Izvadite iz tiganja i ostavite na stranu.

Zagrejte rernu na 176 ° C. Svaki krompir izbušite viljuškom i prekrijte pojedinačno folijom. Pecite 1 sat i 30 minuta, dok ne omekša. Odrežite vrh svakog krompira (po dužini). Izvadite unutrašnjost i stavite u veliku posudu za mešanje. Dodajte posni margarin i mleko od kokosa i zgnječite mešavinu krompira pomoću gnječilice, dok ne postane glatko. Začinite solju i biberom, po ukusu.

Vratite pire krompir nazad u kore krompira. Pržite na vatri pečeni kukuruz dok se dobro ne zagreje i pospite na punjene kore krompira. Zatim svakom krompiru dodajte fil od oraha i pospite mladim lukom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i filovane posne krompire.

Pročitajte i kako se pravi i kremasta posna salata sa krompirom i crvenim lukom

BONUS VIDEO

Instagram/appetizing.tv Trik da napravite pomfrit bolji nego iz Meka

StvarUkusa