Sastojci:
- 6 krompira, očišćenih
- 4 kašike posnog margarina
- 240 ml kokosovog mleka
- 240 g pečenog kukuruza
- 120 g mladog luka, naseckanog
- so i biber, po ukusu
- Za fil od oraha:
- 475 g oraha, tostiranih
- 1 kašika ajvara
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 kašičica ljute papričice
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- 240 g posnog majoneza
Recept za pečene krompire punjene orasima:
Za ove krompire prvo pomešajte sve sastojke za fil u blenderu. Blendirajte mešavinu dok ne dobije konzistenciju mrvica. Zagrejte 1 kašiku ulja u tiganju. Pržite mešavinu dok ne postane zlatno-braon boje, oko 6-8 minuta. Izvadite iz tiganja i ostavite na stranu.
Zagrejte rernu na 176 ° C. Svaki krompir izbušite viljuškom i prekrijte pojedinačno folijom. Pecite 1 sat i 30 minuta, dok ne omekša. Odrežite vrh svakog krompira (po dužini). Izvadite unutrašnjost i stavite u veliku posudu za mešanje. Dodajte posni margarin i mleko od kokosa i zgnječite mešavinu krompira pomoću gnječilice, dok ne postane glatko. Začinite solju i biberom, po ukusu.
Vratite pire krompir nazad u kore krompira. Pržite na vatri pečeni kukuruz dok se dobro ne zagreje i pospite na punjene kore krompira. Zatim svakom krompiru dodajte fil od oraha i pospite mladim lukom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i filovane posne krompire.
Pročitajte i kako se pravi i kremasta posna salata sa krompirom i crvenim lukom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Najlepši praznični keksići sa đumbirom
HVALA! Ostvarene su sve novogodišnje želje dece bez roditeljskog staranja
Kokos kolač za post na vodi
Savršen trik za najbolji pečeni krompir