Krompir neće pocrneti pomoću jednog trika. Svi želimo da hrana bude ne samo ukusna, već i da izgleda ukusno. Možda ćete želeti da saznate i ovo - ne bacajte mleko koje se ukiselilo - možete da ga iskoristite u kuvanju. Ponekad krompir potamni ili dobije neprijatnu žutu boju. Postoje vrlo jednostavni trikovi koji će vam omogućiti da to izbegnete.
1. Ne dozvolite da krompir oksidira
Nije preporučljivo ostaviti oljušteni krompir duže vreme na vazduhu. Ako ga ostavite na neko vreme, počeće da tamni. Ako ipak morate da ga ostavite, oljušteni krompir prelijte hladnom vodom do trenutka kuvanja. Možda će vas zanimati i savršen trik za domaćinski pire krompir bez putera i mleka!
2. Dodajte limunov sok ili kiselinu
Tokom kuvanja dodajte malo limunovog soka ili malu količinu limunske kiseline u tiganj. Ovo neutrališe alkalije prisutne u vodi, zbog čega krompir potamni. Takođe, pored soka, možete dodati i nekoliko kriški limuna. Stavite 2-3 kriške u tiganj - ne plašite se da će pokvariti ukus. Naprotiv, limun će takođe dodati prijatnu aromu krompiru. Saznajte i šta da radite ako nemate jaja - 6 savršenih zamena.
Zahvaljujući ovim jednostavnim savetima, vaš kuvani krompir će uvek biti beo, ukusan i ukusan.
Pročitajte i kulinarski savet - zašto ne treba da dodajete mleko u omlet
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus