Kao prilog uz meso često ćete videti da Srbi u restoranima naručuju grčku salatu. Ona lako može da se pripremi i kod kuće, a leti možete da je jedete i umesto obroka, jer je lagana, a zasitna. Za grčku salatu su vam potrebni paradajz, krastavac, zelena paprika, ljubičasti luk, masline, limunov sok, vinsko sirće i maslinovo ulje. U zavisnosti kakvu salatu volite određeno povrće ćete staviti više ili manje, a što se tiče začina to takođe određujete po ukusu.
Ipak, još jedan sastojak je obavezan u grčkoj salati, a to je feta sir. Ova popularna i poznata salata ne može da se zamisli bez njihovog sira, a jedna Grkinja Semi sa Krita je otkrila koji je najbolji način da ga dodate. Skoro svi dodaju seckanu fetu kada već napravi i začine salatu, a trik je da uradite nešto potpuno drugačije.
Kada dodajte fetu u salatu, prvo je podelite na dva jednaka dela. Jedan deo izmrvite, pa prelijte sokom od jednog limuna, kašikom vinskog sirćeta, kao i sa 4 kašike maslinovog ulja. Sve dobro sjedinite i dodajte u salatu, a onda dodajte i preostalu fetu isečenu na kockice. I na kraju dodajte puno seckane mirođije. Uživajte!
Pročitajte i ovo: Najbolji recept za grčku salatu
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem