Salate su lagane i osvežavajuće, pa su super rešenje ako vam je potreban brzinski obrok. Grčka salata je jedna od popularnijih, a obično se služi uz meso, morske plodove, ribu..., ali može i zasebno da se jede. Priprema je jednostavna, a sve što treba da uradite jeste da iseckate povrće i feta sir. Ali, postoji jedan trik koji će je učiniti mnogo ukusnijom. Sastojke za preliv pomešajte u posudi, pa kada prelijte salatu ostavite da odstoji.

  • Sastojci:
  • 500 g čeri paradajza
  • 1 veliki krastavac
  • 1 zelena paprika
  • 1/2 ljubičastog luka
  • 60 g zelenih maslina (bez koštica)
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike sirćeta
  • 1 kašičica sušenog origana
  • 225 g feta sira

Priprema:
Iseckajte krastavac, papriku i paradajz. Dodajte kašičicu sirćeta u posudu sa hladnom vodom, pa u nju stavite crni luk isečen na rebarca i ostavite 10 minuta. Procedite, pa ga dodajte u povrće, a zatim dodajte i seckani feta sir. U posudi umutite maslinovo ulje, sirće, so, biber i origano. Prelijte preko salate, promešajte i ostavite pola sata da salata upije preliv. 

Izvor: Stvar ukusa