Salate su lagane i osvežavajuće, pa su super rešenje ako vam je potreban brzinski obrok. Grčka salata je jedna od popularnijih, a obično se služi uz meso, morske plodove, ribu..., ali može i zasebno da se jede. Priprema je jednostavna, a sve što treba da uradite jeste da iseckate povrće i feta sir. Ali, postoji jedan trik koji će je učiniti mnogo ukusnijom. Sastojke za preliv pomešajte u posudi, pa kada prelijte salatu ostavite da odstoji.
- Sastojci:
- 500 g čeri paradajza
- 1 veliki krastavac
- 1 zelena paprika
- 1/2 ljubičastog luka
- 60 g zelenih maslina (bez koštica)
- 4 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike sirćeta
- 1 kašičica sušenog origana
- 225 g feta sira
Priprema:
Iseckajte krastavac, papriku i paradajz. Dodajte kašičicu sirćeta u posudu sa hladnom vodom, pa u nju stavite crni luk isečen na rebarca i ostavite 10 minuta. Procedite, pa ga dodajte u povrće, a zatim dodajte i seckani feta sir. U posudi umutite maslinovo ulje, sirće, so, biber i origano. Prelijte preko salate, promešajte i ostavite pola sata da salata upije preliv.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem