Od tikvica možete da pravite najraznovrsnija jela, kao što su pohovane, pljeskavice, punjene..., ali pošto imaju neutralan ukus njih možete da dodate i u čokoladnu tortu. Ako volite da ih jedete, mi predlažemo da napravite tikvice punjene povrćem i jajima. Lako se spremaju, a svideće se celoj porodici.
- Sastojci:
- 3-4 tikvice
- 1/2 kašike
- 1/2 crnog luka
- maslinovo ulje
- 1 krompir
- 1/2 žute paprike
- 1/2 crvene paprike
- 300 g pečuraka
- 2 čena belog luka
- 8 jaja
Priprema:
Tikvice isecite na pola, pa izdubite. Zatim ih kuvajte 2 minuta u ključaloj vodi, a onda izvadite i ostavite da se malo ohlade. U tiganju na malo maslinovog ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada omekša dodajte i sitno seckani krompir. Posle 2-3 minuta dodajte i sitno seckanu papriku, kao i pečruke. Promešajte, pa posolite i pobiberite. Opet promešajte, pa dodajte mleveni beli luk. Ostavite da se povrće krčka još 15 minuta, ili sve dok ne omekša. Napunite tikvice dobijenom smesom. Odvojite žumance od belanaca, pa svaku tikvicu zatvorite žumancetom. Tikvice poređajte u nauljenu vatrostalnu posudu i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40-45 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem