Ako volite da jedete povrće, onda vam predlažemo da za ručak napravite pečeni patlidžan sa sirom i paradajzom. Sve je gotovo za pola sata, a ukus je fenomenalan. Ovako pripremljen patlidžan može da se jede kao obrok, a možete da ga poslužite i kao predjelo, a kako se približava Đurđevdan eto super ideje da obogatite slavsku trpezu. 

  • Sastojci:
  • 1-2 patlidžana
  • 2 paradajza
  • 1 čen belog luka
  • 150 g tvrdog sira 
  • slatka mlevena paprika
  • bosiljak 
  • 3 kašike maslinovog ulja.

Priprema: 
Isecite patlidžan na kolutove, kao i paradajz. Sir isecite na manje parčiće. U posudi pomešajte maslinovo ulje, so, biber, slatku papriku i mleveni čen belog luka. Promešajte. Na pleh stavite pek papir, pa ga malo premažite uljem. Poređajte patlidžan, pa preko sipajte sos, a onda poređajte i paradajaz. Preko stavite sir i pecite u rerni na 200°C oko 25 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa