Ako volite da jedete povrće, onda vam predlažemo da za ručak napravite pečeni patlidžan sa sirom i paradajzom. Sve je gotovo za pola sata, a ukus je fenomenalan. Ovako pripremljen patlidžan može da se jede kao obrok, a možete da ga poslužite i kao predjelo, a kako se približava Đurđevdan eto super ideje da obogatite slavsku trpezu.
- Sastojci:
- 1-2 patlidžana
- 2 paradajza
- 1 čen belog luka
- 150 g tvrdog sira
- slatka mlevena paprika
- bosiljak
- 3 kašike maslinovog ulja.
Priprema:
Isecite patlidžan na kolutove, kao i paradajz. Sir isecite na manje parčiće. U posudi pomešajte maslinovo ulje, so, biber, slatku papriku i mleveni čen belog luka. Promešajte. Na pleh stavite pek papir, pa ga malo premažite uljem. Poređajte patlidžan, pa preko sipajte sos, a onda poređajte i paradajaz. Preko stavite sir i pecite u rerni na 200°C oko 25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus