Crni luk poboljšava ukus mnogim jelima i nezaobilazan je u kulinarstvu. Možete da ga jedete svežeg ili termički obrađenog, a ima i brojne prednosti za vaš organizam. Približava se i Prvi maj, a tada se obično okuplja porodica i prijatelji i slavi se tako što se roštilja u prirodi ili kod kuće, ako imate dvorište ili terasu. Uz meso odlično ide crni luk, a najbolji način da ga služite jeste da napravite salatu od ovog povrća, a umesto svežeg ukiselite ga.

  • Sastojci:
  • 2 crna luka
  • 1 limun
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice šećera
  • 50 ml tople vode
  • 1 kašika ulja

Priprema:
Crni luk isecite na rebarca i sipajte u posudu, a u drugoj posudi pomešajte rendanu koru limun, so, šećer, toplu vodu, ulje i limunov sok. Prelijte dobijenu tečnost preko luka, promešajte. Poklopite i ostavite minimum pola sata da odstoji, a najbolje je nekoliko sati. Služite uz meso, a ako želite duže da traje sipajte u teglu i držite u frižideru. 

Izvor: Stvar ukusa