Crni luk poboljšava ukus mnogim jelima i nezaobilazan je u kulinarstvu. Možete da ga jedete svežeg ili termički obrađenog, a ima i brojne prednosti za vaš organizam. Približava se i Prvi maj, a tada se obično okuplja porodica i prijatelji i slavi se tako što se roštilja u prirodi ili kod kuće, ako imate dvorište ili terasu. Uz meso odlično ide crni luk, a najbolji način da ga služite jeste da napravite salatu od ovog povrća, a umesto svežeg ukiselite ga.
- Sastojci:
- 2 crna luka
- 1 limun
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice šećera
- 50 ml tople vode
- 1 kašika ulja
Priprema:
Crni luk isecite na rebarca i sipajte u posudu, a u drugoj posudi pomešajte rendanu koru limun, so, šećer, toplu vodu, ulje i limunov sok. Prelijte dobijenu tečnost preko luka, promešajte. Poklopite i ostavite minimum pola sata da odstoji, a najbolje je nekoliko sati. Služite uz meso, a ako želite duže da traje sipajte u teglu i držite u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus