Svaka domaćica kod kuće ima brašno. Ono se koristi u mnogim receptima, najčešće kada vam je potrebna zapška, da zgusnete fil ili da napravite testo. Obično ga svi drže u posudama, a najbolje je da ta posuda bude staklena. Ali, da li ste znali da morate da ubacite i kašiku u posudu? Taj trik je jako star, a često su ga koristle naše bake. Ovo posebno važi ako brašno čuvate u špajzu. Saznajte i kako da brašno duže traje.
Kada brašno sipate u staklenu posudu dodajte i kašičicu od nerđajućeg čelika. Ona će vam pomoći u odvraćanju štetočina, jer njih odaljava miris metala, pa ćete tako sačuvati brašno.
Umesto kašičice možete da koristite i alu foliju. Od alu folije napravite malu lopticu i ubacite u posudu. Efekat je isti.
Pročitajte i ovo: Najbolji način čuvanja brašna
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem