Svaka domaćica kod kuće ima brašno. Ono se koristi u mnogim receptima, najčešće kada vam je potrebna zapška, da zgusnete fil ili da napravite testo. Obično ga svi drže u posudama, a najbolje je da ta posuda bude staklena. Ali, da li ste znali da morate da ubacite i kašiku u posudu? Taj trik je jako star, a često su ga koristle naše bake. Ovo posebno važi ako brašno čuvate u špajzu. Saznajte i kako da brašno duže traje.

Kada brašno sipate u staklenu posudu dodajte i kašičicu od nerđajućeg čelika. Ona će vam pomoći u odvraćanju štetočina, jer njih odaljava miris metala, pa ćete tako sačuvati brašno. 

Umesto kašičice možete da koristite i alu foliju. Od alu folije napravite malu lopticu i ubacite u posudu. Efekat je isti. 

Pročitajte i ovo: Najbolji način čuvanja brašna

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow Pljeskavice od kukuruza

(StvarUkusa/S.B.)