Najčešće greške kod kuvanja pilava mogu da ga učine neukusnim, ali uz par saveta uspećete da napravite ukusno jelo. Možda će vas zanimati i kako da iskoristite pek papir i nema prskanja ulja prilikom prženja hrane. Suštinski, ovo jel nije komplikovano, ali neke greške u kuvanju mogu ga pokvariti.

Veoma važna tačka na ovoj listi je izbor pirinča. Pogrešan pirinač će zasigurno u startu da pokvari jelo. Da ne biste pogrešili, kupite pirinač na kome piše da je pogodan za pilav. Takva zrna imaju potrebnu količinu skroba. Možda će vas zanimati i kako da skuvate savršen pirinač.

Takođe se vrlo često dešava da se pilav pretvori u kašu, jer niste posvetili dovoljno pažnje pranju pirinča. Ne možete samo jednom da ga isperete i prelijete vodom - to morate da radite dok voda ne postane bistra. I, pored toga, nakon pranja, treba potopiti pirinač u hladnu vodu na 30 minuta.

I odnos pirinča i vode je takođe veoma važan. Od toga zavisi da li će pirinač biti gotov u trenutku kada proključa. Ako ima previše vode, provriće u kašu. Klasičan odnos pirinča i vode je 1:2. Ako je, prema preporukama, pirinač bio natopljen, količinu vode treba malo smanjiti.

Pročitajte zašto se makarone i špagete peku pre kuvanja?

BONUS VIDEO

Instagram/ _eating_with_emily Kako se pravi najbolja grčka salata

StvarUkusa/L.S.