Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • maslinovo ulje
  • So, biber, majčina dušica
  • 2 čena belog luka

Recept za krompir iz rerne:

Pečeni krompir je prilog koji svi vole, a sada kod kuće napravite tako da bude hrskav i sočan. Najpre treba krompir obariti, pa tek onda peći - tako će ostati sočan iznutra i dobiti hrskavu koricu.

Krompir oljuštite i isecite na manje komade i prebacite u šerpu sa vodom. Kuvajte ih 7 minuta, a zatim sklonite sa ringle. Ocedite ih i prebacite u činiju. U činiju sa krompirom dodajte maslinovo ulje, so, biber i majčinu dušicu i dobro ih promešajte. Krompir sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. Dodajte beli luk prelijte ih sa još maslinovog ulja. Pecite na 190°C 40 minuta.

BONUS VIDEO

Instagram/appetizing.tv Trik da napravite pomfrit bolji nego iz Meka