Sastojci:
- 1 kg krompira
- maslinovo ulje
- So, biber, majčina dušica
- 2 čena belog luka
Recept za krompir iz rerne:
Pečeni krompir je prilog koji svi vole, a sada kod kuće napravite tako da bude hrskav i sočan. Najpre treba krompir obariti, pa tek onda peći - tako će ostati sočan iznutra i dobiti hrskavu koricu.
Krompir oljuštite i isecite na manje komade i prebacite u šerpu sa vodom. Kuvajte ih 7 minuta, a zatim sklonite sa ringle. Ocedite ih i prebacite u činiju. U činiju sa krompirom dodajte maslinovo ulje, so, biber i majčinu dušicu i dobro ih promešajte. Krompir sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. Dodajte beli luk prelijte ih sa još maslinovog ulja. Pecite na 190°C 40 minuta.
BONUS VIDEO
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Kako da iseckate luk bez suza na proveren način
Posna praznična salata sa cveklom i orasima
Slana jelka od lisnatog testa za Novu godinu
Pečeni oslić sa limunom, belim lukom i majčinom dušicom