Sastojci:
- krompir, količina po želji
- ulje ili puter za tepsiju
- malo maslinovog ulja za začinsko bilje
- 1 grančica ruzmarina, listovi
Pogledajte video kako ga pravi Džejmi Oliver:
Recept za pekarski krompir Džejmija Olivera:
Cele krompire prokuvajte u ključaloj vodi 10 minuta pa ih iscedite. U tepsiju sipajte ulje tako pokrijete površinu, ili po želji stavite puter za malo hrskaviju koricu. Trik je u tome da prokuvani krompir poređate u jednom sloju u tepsiji.
Pecite pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C, dok ne dobiju zlatkastu boju. Izvadite iz rerne a zatim uzmite rešetkicu za pasiranje krompira i lagano pritiskajte površinu pečenih krompira.
Listove ruzmarina ubacite u činiju i prelijte ih maslinovim uljem i sirćetom, a zatim ubacite par čenova belog luka. Izmešajte pa rasporedite preko krompira u tepsiji. Možete dodati i majčinu dušicu, kao i lorberov list, po želji. Vratite sve u rernu na 25 minuta. Izvadite iz rerne i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i najbolji pekarski krompir na puteru.
Pročitajte kako da napravite i pekarski krompir sa baš hrskavom koricom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Slavska salata sa kačkavaljem i majonezom
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan
Slana torta sa šunkom i sirom kao slavsko predjelo
Najbolji čizkejk sa medom