Sastojci:
- 450 ml mleka
- 4 parčeta starog hleba
- 2 jajeta
- 4 kašike kajmaka
- so i mast, po ukusu
Recept za poparu sa kajmakom i jajima:
Popara sa kajmakom jajima se pravi tako što ćete u vruće mleko da nadrobite hleb. Kuvajte sve lagano mešajući.
Pomešajte kajmak, jaja i so, pa dodajte hlebu i mleku, i kuvajte lagano do dva minuta. Svem dodajte malo masti. Promešajte pazeći da ne zagori i servirajte toplo. Možda ćete želeti da napravite i poparu na italijanski način.
Pročitajte kako se pravi popara sa paradajz sosom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slavska salata sa kačkavaljem i majonezom
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan
Slana torta sa šunkom i sirom kao slavsko predjelo