Potrebno je:

2 veće glavice luka

1 vekna starog hleba

oko pola litre vode

oko 2 dl mleka

par kašika ulja

300 g sira

kašičica soli

Pročitajte i: Pinđur po receptu starih srpskih domaćica

Priprema: 

U dublju šerpu stavite pola litre vode sa dve,tri kašike ulja, kašičica soli.  Potopom iskidajte hleb na komade.Kad se voda zagreje stavite hleb u vodu i promešajte. Dodajte mleko i skroz smanjite šporet da se lagano kuva. Kad je popara skoro gotova, dodajte izmrvljen sir i izmešajte. 

U tiganju izdinstajte luk koji ste prethodno iseckali na tanke šnite. Luk treba da bude staklast. Kad je gotov dodati ga u poparu koja se još uvek kuva na šporetu. Sve dobro izmešati i isključiti šporet. Ostaviti tako na ringli dok se ne prohladi. Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: stvarukusa.rs