Potrebno je:
2 veće glavice luka
1 vekna starog hleba
oko pola litre vode
oko 2 dl mleka
par kašika ulja
300 g sira
kašičica soli
Pročitajte i: Pinđur po receptu starih srpskih domaćica
Priprema:
U dublju šerpu stavite pola litre vode sa dve,tri kašike ulja, kašičica soli. Potopom iskidajte hleb na komade.Kad se voda zagreje stavite hleb u vodu i promešajte. Dodajte mleko i skroz smanjite šporet da se lagano kuva. Kad je popara skoro gotova, dodajte izmrvljen sir i izmešajte.
U tiganju izdinstajte luk koji ste prethodno iseckali na tanke šnite. Luk treba da bude staklast. Kad je gotov dodati ga u poparu koja se još uvek kuva na šporetu. Sve dobro izmešati i isključiti šporet. Ostaviti tako na ringli dok se ne prohladi. Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: stvarukusa.rs
Svečana salata sa piletinom i jajima
Sočna piletina na meksički način
Najbolja bela čorba od piletine
Pogačice sa čvarcima koje će gurmani obožavati
Provereni recept za ledene kocke