1. Oprati paradajz hladnom vodom, a potom ga spustiti na nekoliko sekundi u ključalu vodu i oljuštiti ga. 


Sastojci:

5 kg paradajza

5 kg paprika

5 šargarepa

2 korena peršuna

250 g šećera

500 g ulja

1 konzervans

1,5 glavica belog luka

250 g sirćeta

5 kafenih kašičica soli

1 ljuta papričica

2. Prilikom ljuštenja, obavezno stavite na ruke rukavice ako ne želite da vam se ruke oboje u crveno. 

3. Nakon ljuštenja sameljite paradajz i dodajte u njega mleveni peršun i mlevenu šargarepu. Sada ispecite paprike, oljuštite ih i pričekajte da se ohlade.

4. Potom ih sameljite i dodajte u lonac sa prethodno samlevenim povrćem. U istu posudu dodajte i šećer, ulje, luk, konzervans, so i sirće, dobro promešajte i ostavite smesu da se kuva jedan sat. Pred kraj kuvanja iseckajte u lonac malo ljute papričice.

5. Kada je pinđur gotov, operite tegle, zagrejte ih, sipajte u njih smesu i stavite ih u rernu da se pinđur zapeče.

Izvor: Na vidiku