Sastojci:

Kiseli kupus

  • 1 srednja glavica zelenog kupusa, isečena na komadiće
  • 1 srednja cvekla, isečena na polovine
  • 6 čenova belog luka, presečnih na pola
  • 6 grančica mirođije

Za tečnost za kiseljenje:

  • 950 ml vode
  • 240 ml belog sirćeta
  • 60 g šećera
  • 590 g soli
  • 60 ml ulja

Recept za kiseli kupus sa cveklom:

Prerežite kupus na pola, isecite jezgro, isecite ga na četvrtine, a zatim na komadiće. Oljuštite i odsecite kraj cvekle, a zatim je iseckajte na polukrugove. Stavite kupus, cveklu, beli luk i mirođiju u veliki lonac.

Prokuvajte vodu, sirće, šećer i so. Kada provri, sklonite šerpu sa vatre, dodajte ulje, promešajte da se sjedini i sipajte smesu u posudu sa povrćem.

Tanjirom pokrijte povrće, a zatim na vrh stavite nešto teško. Ostavite da odstoji preko noći na pultu. Nakon toga držite pokriveno u frižideru. Možda ćete želeti da napravite i osvežavajuću salatu od dve vrste kupusa i šargarepe.

Pročitajte i kako Italijani prave sladak kupus

BONUS VIDEO

Instagram/yildizlarsofrasi Burek sarme

StvarUkusa