Sastojci:

Za rolat, osnovno testo:

  • 6 jaja
  • 300 g brasna
  • 300 ml jogurta
  • 1/2 kesice praska pecivo
  • pola kašičice soli

Za zeleni rolat:

  • dodati u osnovno testo 5 punih kašika pasiranog spanaća

Za crveni rolat:

  • dodati u osnovno testo 5 kakašika ajvara

Za rolat sa zelenim tufnama:

  • dodati u osnovno testo 5 kakašika sitno seckanog peršuna

Za fil, po želji i potrebi:

  • praška šunka
  • kačkavalj
  • majonez
  • pavlaka
  • kuvana jaja
  • krem sir
  • ajvar
  • crvena pečena paprika

Recept za rolat:

Kako biste napravili rolat prvo razdvojite belanca od žumanaca, pa belanca umutiti u čvrst sneg. Nakon toga umutite žumanca, pa u njih dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, jogurt i so.

Promešajte smesu pa u nju lagano i postepeno dodajte sneg od belanaca. Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni koja je zagrejana na 200 stepeni, oko 15 do 20 minuta.

Kada se ispeče, uvijte koru u vlažnu krpu. Nakon što se prohladi filujte ga, a zatim čvrsto uvijte u najlonsku foliju i dobro ohladite. Postupak je isti za crveni i zeleni rolat, s razlikom što ćete u testo dodati spanać, ajvar ili peršun. Možda ćete želeti da napravite i rolat sa tikvicama i krem sirom.

Pročitajte kako se pravi rolat sa spanaćem i pršutom

BONUS VIDEO

instagram/cookistwow Rolat od lisnatog testa

StvarUkusa