Sastojci:

  • 8 tortilja, ili po potrebi
  • 600 g pilećih grudi, isečenih na trake
  • 200 g kornfleksa
  • 2 jajeta
  • 1 zelena salata
  • 6 komada paradajza, tanko isečenog
  • 200 g kačkavalja
  • majonez, po želji
  • 1 crveni luk, tanko naseckan
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašičica luka u prahu
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 2 kašičice paprike
  • ulje
  • so

Recept za tortilje sa pohovanom piletinom:

Tortilje sa piletinom počnite da pravite tako što ćete pripremiti sastojke za salatu i iseći pileće grudi na komade i osušiti papirnim ubrusom. Zatim stavite kornfleks u kesicu i izmrvite ih oklagijom.

U tanjir ubacite brašno i začinite solju, umutite jaja u drugom tanjiru, a na trećem tanjiru pomešajte začine (luk u prahu, beli luk u prahu i papriku) sa izgnječenim kornfleksom. Svaki komad piletine ubacite u prvo u mešavinu brašna, zatim u jaja, pa u kornfleks i rasporedite na poslužavnik.

Kada je svaka traka panirana, ispržite je na ulju. Kako bi bila hrskava, pazite da se komadi ne preklapaju. Pržite 5 minuta na 200°C, a zatim okrenite i pržite još 5 minuta. Kada je piletina potpuno ispržena i hrskava, obilno začinite solju.

U međuvremenu, pripremite tortilju, tako što ćete u svaku da stavite sloj zelene salate, paradajza i crvenog luka i 2 po kriške sira, a zatim ubacite po dve trake piletine u svaku. Umotajte i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i najbolje takose sa mlevenim mesom.

Pročitajte kako se prave kesadilje sa omletom, feta sirom i paradajzom

BONUS VIDEO

recepty_strojnosti/instagram Recept za tortilje od šargarepe koje imaju samo tri sastojka

StvarUkusa