Sastojci:
- 8 tortilja, ili po potrebi
- 600 g pilećih grudi, isečenih na trake
- 200 g kornfleksa
- 2 jajeta
- 1 zelena salata
- 6 komada paradajza, tanko isečenog
- 200 g kačkavalja
- majonez, po želji
- 1 crveni luk, tanko naseckan
- 3 kašike brašna
- 1 kašičica luka u prahu
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 2 kašičice paprike
- ulje
- so
Recept za tortilje sa pohovanom piletinom:
Tortilje sa piletinom počnite da pravite tako što ćete pripremiti sastojke za salatu i iseći pileće grudi na komade i osušiti papirnim ubrusom. Zatim stavite kornfleks u kesicu i izmrvite ih oklagijom.
U tanjir ubacite brašno i začinite solju, umutite jaja u drugom tanjiru, a na trećem tanjiru pomešajte začine (luk u prahu, beli luk u prahu i papriku) sa izgnječenim kornfleksom. Svaki komad piletine ubacite u prvo u mešavinu brašna, zatim u jaja, pa u kornfleks i rasporedite na poslužavnik.
Kada je svaka traka panirana, ispržite je na ulju. Kako bi bila hrskava, pazite da se komadi ne preklapaju. Pržite 5 minuta na 200°C, a zatim okrenite i pržite još 5 minuta. Kada je piletina potpuno ispržena i hrskava, obilno začinite solju.
U međuvremenu, pripremite tortilju, tako što ćete u svaku da stavite sloj zelene salate, paradajza i crvenog luka i 2 po kriške sira, a zatim ubacite po dve trake piletine u svaku. Umotajte i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i najbolje takose sa mlevenim mesom.
Pročitajte kako se prave kesadilje sa omletom, feta sirom i paradajzom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem