Sastojci:

  • 2 kašike ulja
  • 1 kg mlevenog mesa
  • 4 kašičice ljute paprike u prahu
  • 4 kašičice kima
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica crnog bibera
  • 4 kašike paradajz paste
  • 130 ml vode

Za serviranje takosa:

  • 16 Tortilje od kukuruza ili brašna
  • zelena salata, sitno iseckana
  • rendani kačkavaj
  • paradajz seckani
  • iseckani crveni luk

Recept za takose sa mlevenim mesom:

Za takose sa mlevenim mesom zagrejte ulje u tiganju na jakoj vatri. Dodajte mlevenu govedinu i pržite dok ne porumeni, oko 5-7 minuta. Ocedite svu masnoću. Dodajte ljutu papriku u prahu, kim, sušeni origano, beli luk u prahu, so, biber, paradajz pastu i vodu.

Promešajte da se sjedini i nastavite da kuvate na nižoj vatri, dok se sos ne zgusne, oko 3-5 minuta. Servirajte ga u tortiljama sa zelenom salatom, paradajzom, sirom i crvenim lukom ili drugim prilozima, po želji. Možda ćete želeti da napravite i takose sa pečenim karfiolom, super ideja i za post.

Pročitajte kako se prave meksički takosi sa pilećom fahitom po receptu profesionalnog kuvara

BONUS VIDEO

Tortilje punjene mlevenim mesom  Instagram/receptik_v_bloknote

StvarUkusa