Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 1 kg mlevenog mesa
- 4 kašičice ljute paprike u prahu
- 4 kašičice kima
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica crnog bibera
- 4 kašike paradajz paste
- 130 ml vode
Za serviranje takosa:
- 16 Tortilje od kukuruza ili brašna
- zelena salata, sitno iseckana
- rendani kačkavaj
- paradajz seckani
- iseckani crveni luk
Recept za takose sa mlevenim mesom:
Za takose sa mlevenim mesom zagrejte ulje u tiganju na jakoj vatri. Dodajte mlevenu govedinu i pržite dok ne porumeni, oko 5-7 minuta. Ocedite svu masnoću. Dodajte ljutu papriku u prahu, kim, sušeni origano, beli luk u prahu, so, biber, paradajz pastu i vodu.
Promešajte da se sjedini i nastavite da kuvate na nižoj vatri, dok se sos ne zgusne, oko 3-5 minuta. Servirajte ga u tortiljama sa zelenom salatom, paradajzom, sirom i crvenim lukom ili drugim prilozima, po želji. Možda ćete želeti da napravite i takose sa pečenim karfiolom, super ideja i za post.
Pročitajte kako se prave meksički takosi sa pilećom fahitom po receptu profesionalnog kuvara
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Trouglići sa orasima - starinski kolači koji se tope u ustima
Domaći pužići bez lisnatog testa - bolji nego iz pekare
Pita iz tiganja sa fidom za supu i feta sirom
Kobasice na podlozi od crnog luka – klasik nemačke kuhinje
Domaći sladoled od pistaća, meda i rikota sira