Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 1 kg mlevenog mesa
- 4 kašičice ljute paprike u prahu
- 4 kašičice kima
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica crnog bibera
- 4 kašike paradajz paste
- 130 ml vode
Za serviranje takosa:
- 16 Tortilje od kukuruza ili brašna
- zelena salata, sitno iseckana
- rendani kačkavaj
- paradajz seckani
- iseckani crveni luk
Recept za takose sa mlevenim mesom:
Za takose sa mlevenim mesom zagrejte ulje u tiganju na jakoj vatri. Dodajte mlevenu govedinu i pržite dok ne porumeni, oko 5-7 minuta. Ocedite svu masnoću. Dodajte ljutu papriku u prahu, kim, sušeni origano, beli luk u prahu, so, biber, paradajz pastu i vodu.
Promešajte da se sjedini i nastavite da kuvate na nižoj vatri, dok se sos ne zgusne, oko 3-5 minuta. Servirajte ga u tortiljama sa zelenom salatom, paradajzom, sirom i crvenim lukom ili drugim prilozima, po želji. Možda ćete želeti da napravite i takose sa pečenim karfiolom, super ideja i za post.
Pročitajte kako se prave meksički takosi sa pilećom fahitom po receptu profesionalnog kuvara
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom