Takosi su ubedljivo jedno od najpopularnijih meksičkih jela. Spremaju se vrlo jednostavno, a osnovu čine tortilje koje se pune nadevom po želji. Za danas predlažemo čizburger takose. Meso se prži u tortilji, puni povrćem, a preliva sosomod majoneza, senfa i kečapa.
Sastojci (za 1 čizburger takos):
- 100 g mlevene govedine
- 1 manja tortilja
- 1/2 crnog luka
- prstohvat bibera
- prstohvat so
- 1 sir u listićima
- nekoliko listova zelene salate
- 1 kašika rukole
- 30 ml maslinovog ulja
- 1 kašika majoneza
- 1 kašika kečapa
- 1 kašika senfa
Recept za čizburger takose sa sosem:
Iseckajte crni luk, pa ga prodinstajte na zagrejanom maslinovom ulju, dok ne porumeni. Po tortilji za takose rasporedite mleveno meso za čizburger u obliku kruga, pa dodajte so i biber. Pržite meso u tiganju, tako da ono bude na dnu, a tortilja odozgo. Okrenite pa stavite sir u listu, pa poklopite tiganj. Kada počne da se topi, sklonite sa vatre i dodajte iseckanu zelenu salatu po čizburger takosu. Rukolu iseckajte, pouljite, pa dodajte preko salate. U posudi pomešajte majonez, kečap i senf. Prelijte sos preko povrća i mesa, pa savijte u takose. Ponovite postupak ukoliko pravite 2 ili više čizburger takosa sa sosem. Preporučujemo i meksičke takose sa pilećom fahitom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus