Takosi, klasik meksičke kuhinje, možete da spremite bukvalno od sastojaka po želji. Ukoliko imate vremena, umesto kupovnih tortilja, sami napravite domaće. Recept koji smo vam spremili je više za situacije kada ste u žurbi, bukvalno vam je potrebno maksimum 20 minuta za ovo jelo koje možete da služite i za ručak i večeru.

  • Sastojci:
  • 1 konzerva pasulja po izboru (crni, beli, crveni pasulj)
  • 1 kašika ulja
  • 1 crvena paprika, iseckana
  • 1 mala glavica crnog luka, iseckana
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • so i biber po ukusu
  • 4-6 tortilja
  • narendani sir (cheddar, gauda ili drugi po želji)
  • sos od paradajza ili ljuti sos
  • sitno iseckana sveža zelena salata

Priprema:

U velikoj tiganju, zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckani crni luk i papriku. Dinstajte oko 3-4 minuta, dok povrće ne omekša. Dodajte pasulj iz konzerve (prethodno ispran i oceđen) u tiganj sa povrćem. Posolite, pobiberite i dodajte mlevenu papriku. Promešajte sve sastojke i ostavite da se krčka još 5-7 minuta, povremeno mešajući. U međuvremenu, zagrejte tortilje prema uputstvu na pakovanju ili brzo propržite svaku stranu tortilje u suvom tiganju. Na svaku tortilju rasporedite pripremljeni nadev od pasulja. Po želji dodajte rendani sir, sos od paradajza ili ljuti sos, i svežu zelenu salatu. Preklopite tortilje i servirajte odmah.

BONUS VIDEO:

Nan - indijski hleb Instagram/turkuazkitchen

Izvor: Stvar ukusa