Sastojci:

  • 250 g bulgura
  • 200 g leblija iz konzerve, proceđenih
  • 1 paprika
  • 1 mali crveni luk
  • 1 krastavac
  • 2 čena belog luka
  • 60 g sveže mirođije
  • 40 g sveže nane
  • So 1,5 kašičica
  • 30 ml soka od limuna
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašičica mlevenog kima
  • šaka bobica nara

Pogledajte video:

Recept za aromatičnu salatu od bulgura i povrća:

Prelijte bulgur vrelom vodom i umešajte prstohvat soli. Prekrijte najlonskom folijom i ostavite da odstoji pola sata. Iseckajte sve povrće i začinsko bilje. Napravite preliv tako što ćete da pomešate maslinovo ulje i sok od limuna.

Umešajte biber, kim, preostalu so i promešajte. Bulgur promešajte kašičicom pa umešajte leblebije. Dodajte sitno iseckano povrće i začine, pa prelijte dresingom. Pospite bobicama nara. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i začinjeni bulgur sa pečenom paprikom.

Pročitajte kako se pravi pečeni paradajz punjen bulgurom, pinjolima i začinskim biljem

BONUS VIDEO

Omiljena salata Dženifer Aniston instagram/themodernnonna

StvarUkusa