Sastojci:
- 250 g bulgura
- 200 g leblija iz konzerve, proceđenih
- 1 paprika
- 1 mali crveni luk
- 1 krastavac
- 2 čena belog luka
- 60 g sveže mirođije
- 40 g sveže nane
- So 1,5 kašičica
- 30 ml soka od limuna
- 30 ml maslinovog ulja
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica mlevenog kima
- šaka bobica nara
Pogledajte video:
Recept za aromatičnu salatu od bulgura i povrća:
Prelijte bulgur vrelom vodom i umešajte prstohvat soli. Prekrijte najlonskom folijom i ostavite da odstoji pola sata. Iseckajte sve povrće i začinsko bilje. Napravite preliv tako što ćete da pomešate maslinovo ulje i sok od limuna.
Umešajte biber, kim, preostalu so i promešajte. Bulgur promešajte kašičicom pa umešajte leblebije. Dodajte sitno iseckano povrće i začine, pa prelijte dresingom. Pospite bobicama nara. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i začinjeni bulgur sa pečenom paprikom.
Pročitajte kako se pravi pečeni paradajz punjen bulgurom, pinjolima i začinskim biljem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja salata sa tortelinama, šunkom i kačkavaljem
Kako da dobijete najlepšu žutu boju jaja za Uskrs
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak