Sastojci:
- 300 g bulgura
- 250 ml vrućeg povrtnog bujona
- ½ kašičice mešavine začinskog bilja
- korica 1 limuna, sok od ½ limuna
- 1 kašika maslinovog ulja
- ½ crvenog luka, sitno isečenog
- 250 g pečene paprike iz tegle, ocediti i iseckati na trakice
- šaka majčine dušice
Recept za začinjeni bulgur sa pečenom paprikom:
Za bulgur sa pečenom paprikom u veliku vatrostalnu posudu ubacite bulgur i prelijte ga bujonom. Pecite u rerni oko 10 minuta. Izvadite iz rerne i stavite na stranu, pokrijte kako bi aposrbovalo svu tečnost.
Napravite preliv od mešavine začinskog bilja, limunove korice i soka, i maslinovog ulja, pa začinite po ukusu. Dodajte luk, papriku i majčinu dušicu, promešajte i servirajte toplo ili hladno. Možda ćete želeti da napravite i pečeni paradajz punjen bulgurom, pinjolima i začinskim biljem.
Pročitajte kako se prave ćufte od jagnjetine i bulgura sa šargarepom i fetom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem