Sastojci:
- 300 g bulgura
- 250 ml vrućeg povrtnog bujona
- ½ kašičice mešavine začinskog bilja
- korica 1 limuna, sok od ½ limuna
- 1 kašika maslinovog ulja
- ½ crvenog luka, sitno isečenog
- 250 g pečene paprike iz tegle, ocediti i iseckati na trakice
- šaka majčine dušice
Recept za začinjeni bulgur sa pečenom paprikom:
Za bulgur sa pečenom paprikom u veliku vatrostalnu posudu ubacite bulgur i prelijte ga bujonom. Pecite u rerni oko 10 minuta. Izvadite iz rerne i stavite na stranu, pokrijte kako bi aposrbovalo svu tečnost.
Napravite preliv od mešavine začinskog bilja, limunove korice i soka, i maslinovog ulja, pa začinite po ukusu. Dodajte luk, papriku i majčinu dušicu, promešajte i servirajte toplo ili hladno. Možda ćete želeti da napravite i pečeni paradajz punjen bulgurom, pinjolima i začinskim biljem.
Pročitajte kako se prave ćufte od jagnjetine i bulgura sa šargarepom i fetom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus