Sastojci:

  • 300 g bulgura
  • 250 ml vrućeg povrtnog bujona
  • ½ kašičice mešavine začinskog bilja
  • korica 1 limuna, sok od ½ limuna
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • ½ crvenog luka, sitno isečenog
  • 250 g pečene paprike iz tegle, ocediti i iseckati na trakice
  • šaka majčine dušice

Recept za začinjeni bulgur sa pečenom paprikom:

Za bulgur sa pečenom paprikom u veliku vatrostalnu posudu ubacite bulgur i prelijte ga bujonom. Pecite u rerni oko 10 minuta. Izvadite iz rerne i stavite na stranu, pokrijte kako bi aposrbovalo svu tečnost.

Napravite preliv od mešavine začinskog bilja, limunove korice i soka, i maslinovog ulja, pa začinite po ukusu. Dodajte luk, papriku i majčinu dušicu, promešajte i servirajte toplo ili hladno. Možda ćete želeti da napravite i pečeni paradajz punjen bulgurom, pinjolima i začinskim biljem.

Pročitajte kako se prave ćufte od jagnjetine i bulgura sa šargarepom i fetom

BONUS VIDEO

instagram/themodernnonna Omiljena salata Dženifer Aniston

StvarUkusa