Sastojci:

  • ulje za prženje
  • 500 g višenamenskog brašna
  • 6 kašika soli
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 3 kašike bibera
  • 4 velika jajeta, umućena
  • 4 pileća filea, iseckana na komadiće

Recept za najbolje čiken nagetse:

Za ove pileće komadiće popularne kao čiken nagetsi, prvo zagrejte ulje u tiganju. Pomešajte brašno, beli luk, so i biber u posudi. Umešajte komade piletine u razmućena jaja, a zatim svaki komad utisnite u mešavinu brašna da se dobro premaže, pa otresite višak brašna.

Stavite začinjene komade piletine na tanjir. Radeći u serijama, pržite piletinu u vrelom ulju dok ne porumeni i ne bude više ružičasta u sredini. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i začinjene pileće batake.

Pročitajte kako Grci prave piletinu sa limunom kojom je odušeljeno preko milion ljudi

BONUS VIDEO

Instagram/appetizing.tv, appetizing Trik da napravite pileće batačiće kao iz KFC-a

StvarUkusa