Posne tortilje su brzo i jeftino pecivo, koje može da posluži za ručak radnim danima, kada nemate mnogo vremena za pripremanje komplikovanih jela. Napravićete posne tortilje za tren oka, a možete da ih punite svežim povrćem, ribom, biljnim sirom... Jednostavni recept za brze posne tortilje obavezno sačuvajte, pravićete ih stalno!

Sastojci:

  • 2 šolje pšeničnog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 200 mililitara tople vode
  • 3 kašike biljnog ulja

Kako se prave posne tortilje?

10:25
Korak 1

Umesite testo za posne tortilje

Pomešajte u činiji brašno, so i prašak za pecivo. Potom dodajte toplu vodu i ulje. Testo za tortilje prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i mesite tri do pet minuta. Za to vreme, zagrejte tiganj bez ulja na srednjoj vatri.

10:33
Korak 2

Ispecite tortilje

Podelite testo na osam loptica, svaku razvaljajte i potom pecite po dva minuta sa obe strane. Ispečene tortilje odlažite na tacnu, i pokrijte čistom kuhinjskom krpom kako se ne bi sušile. Možete da ih servirate tople, ali su ukusne i kada su hladne - ali pojedite ih istog dana, pošto posne tortilje nisu pecivo koje može da stoji do sutra. Prijatno!

BONUS VIDEO: Tortilje punjene mlevenim mesom

Tortilje punjene mlevenim mesom  Instagram/receptik_v_bloknote

(StvarUkusa/B.Z.J.)