Tortilja su u Meksiku jede stalno, a ovu lepinju možete da punite ili da služite sa raznim umacima. Postoje razni specijaliteti sa tortiljom, kao što su fahite, kesadilje... Verovatno ste mislili kako je domaće tortilje teško napraviti, ali nije nimalo komplikovano. Sjedine se sastojci za testo, koje je kao za palačinke i onda se prže. 

  • Sastojci: 
  • 300 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera 
  • 480 ml vode
  • 1 kašika ulja 

Priprema:
U posudi pomešajte brašno, so i šećer, pa postepeno dodajte vodu i mešajte. Smesa treba da bude malo gušća nego za palačinke. Mešajte sve dok ne razbijete sve grudvice, a onda sipajte ulje i još jednom promešajte. Tiganj premažite uljem i kada se zagreje sipajte dve kutlače smese i malo razvucite po tiganju. Pržite i na svakih minut okrećite.Bitno je da pritiskate testo po ivici kako bi se napravio balon. Ređajte na tacnu i pokrijte krpom, pa sačekajte da omekšaju.  

Izvor: Stvar ukusa