Piletina "oženi me" se prošle godine dosta guglala i ovaj recept je za kratko vreme postao neverovatno popularan. Naziv je dobio po tome što se veruje da kada vaš partner proba ovo jelo da će vas odmah zaprositi. Zbog velike popularnosti, ali i fantastičnog ukusa osmišljeno je još jedno jelo od sličnih sastojaka, a u pitanju su makarone "oženi me". Preko njih možete da dodate i grilovanu piletinu.
Sastojci:
- 450 g makarona
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica seckanog timijana
- 1/2 kašičice tucane paprike
- 1/2 šolje sušenog paradajza
- 3/4 šolje pavlake za kuvanje
- 3/4 šolje bujona
- 1/2 šolje rendanog parmezana
Recept za makarone u sosu od pavlake i bujona:
Skuvajte makarone
U šerpu sipajte vodu i posolite, pa ostavite da prokljča. Zatim dodajte makarone i kuvajte nekih 7-8 minuta. Procedite makarone i ostavite jednu šolju vode u kojoj su se kuvale.
Pripremite ostale sastojke
U tiganju na malo ulja propržite mleveni beli luk, timijan i papriku, pa posle minut dodajte seckani paradajz, pavlaku za kuvanje i bujon. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa dodajte parmezan i promešajte. Posolite i pobiberite.
Dodajte makarone u sos
U tiganj sa sosom dodajte makarone i šolju vode u kojoj su se makraone kuvale. Sve lepo promešajte i ostavite na šporetu još 2 minuta.
Pročitajte i ovo: Posne makarone sa povrćem
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus