Potrebno je:
1 pakovnje kora za pitu
200g kečapa pomešanog
200ml paradajz soka
origano
vegeta
prstohvat šećera
300g šunke
300g tvrdog sira
nekoliko svežih šampinjona
2 jaja
200ml jogurta
prstohvat soli
Pročitajte i: Mini-pice od patlidžana
Priprema:
Umutiti jaja sa solju pa dodati jogurt i dodatno izraditi. Uzimati po dve kore. Prvu premazati ovim nadevom pa prekriti drugom. Na širi kraj, do sebe staviti drške od dve varjače tako da se krajevi dodiruju uz pomoć njih na varjači naviti listove ali ne do kraja, već ostaviti 2-3 cm nenavijeno. Rukama od krajeva ka sredini gurnuti listove, tako da ispadnu nabrani pa izvući varjače i onda krajeve spojiti u krug.
Tako ćete dobiti obod u sredini, tj donji deo na koji ćete stavljati nadev. Sad uključite rernu na 220 stepeni da se zagreje dok vi napunite kore.
Nadev može biti po vašoj želji, umesto pice na primer punjene sirom ili čime već volite. Ostalo je već poznato... Mešavina kečapa sa paradajzom, šunka, sir, šampinjoni, začini, malo obod premažemo umućenim jajetom i stavimo da porumeni odgore i malo sastrane. Poslužite toplo. Prijatno.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: domacirecepti.net
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus