Potrebno je:

1 pakovnje kora za pitu 

200g kečapa pomešanog

200ml paradajz soka

origano

vegeta 

prstohvat šećera

300g šunke

300g tvrdog sira

nekoliko svežih šampinjona

2 jaja

200ml jogurta

prstohvat soli

Pročitajte i: Mini-pice od patlidžana

Priprema:

Umutiti jaja sa solju pa dodati jogurt i dodatno izraditi. Uzimati po dve kore. Prvu premazati ovim nadevom pa prekriti drugom.  Na širi kraj, do sebe staviti drške od dve varjače tako da se krajevi dodiruju uz pomoć njih na varjači naviti listove ali ne do kraja, već ostaviti 2-3 cm nenavijeno. Rukama od krajeva ka sredini gurnuti listove, tako da ispadnu nabrani pa izvući varjače i onda krajeve spojiti u krug.

Tako ćete dobiti obod u sredini, tj donji deo na koji ćete stavljati nadev. Sad uključite rernu na 220 stepeni da se zagreje dok vi napunite kore. 

Nadev može biti po vašoj želji, umesto pice na primer punjene sirom ili čime već volite. Ostalo je već poznato... Mešavina kečapa sa paradajzom, šunka, sir, šampinjoni, začini, malo obod premažemo umućenim jajetom i stavimo da porumeni odgore i malo sastrane. Poslužite toplo. Prijatno.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: domacirecepti.net