1. Isecite oba kraja patlidžana i ostatak isecite na kolutove debljine 2 cm. Kolutove poređajte na ubrus papir i posolite kako biste iz njih izvukli tečnost. Držite ih tako pola sata.
2. Rernu zagrejte na 200 C.
3. U međuvremenu prirpemite sos. Zagrejte 3 kašičice maslinovog ulja i propržite beli luk. Kada omekša, dodajte mu paradajz, začine po želji i kuvajte dok se ne zgusne. Po želji možete dodati i nekoliko kašika vode.
4. Nakon pola sata stajanja premazanih solju, kolutove obrišite ubrusom i poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Zatim ih premažite maslinovim uljem i pospite začinima. Pecite patlidžan u zagrejanoj rerni oko 25 minuta.
5. Pečen patlidžan izvadite iz rerne i na svaki kolut stavite nekoliko kašičica prirpemljenog sosa, pa preko toga stavite parmezan i mocarelu. Vratie patlidžan u rernu i pecite još nekoliko minuta dok se sir ne otopi.
Napomena: Po želji možete dodati još sastojaka u sos - pečurke, slaninu, šunku...
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus