Sastojci:

Za testo:

  • 2 jajeta
  • 250 ml mleka
  • 50 ml mineralne vode
  • 175 g brašna
  • 1 prstohvat soli
  • ulje za prženje

Za punjenje:

  • 300 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 mali luk, sitno iseckan
  • 1 mala šargarepa, narendana
  • 1 kašika paradajz paste
  • 1 kašika ulja
  • so i biber po ukusu
  • seckani peršun

za prženje:

  • 2 jajeta
  • 200 g prezle
  • ulje za prženje

Recept za pohovane palačinke sa mlevenim mesom i povrćem

Da biste napravili palačinke, pomešajte jaja sa solju u činiji, dok smesa ne postane glatka. Zatim dodajtemleko i brašno i ponovo mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Pecite palačinke u tiganju podmazanom sa malo ulja, sa obe strane, dok ne postanu zlatne. Odložite ih naslagane jednu na drugu.

Za fil propržite luk u tiganju na ulju dok ne postane providan. Dodajte narendanu šargarepu i pržite još 2-3 minuta. Dodajte zatim mleveno meso i dobro promešajte sa lukom i šargarepom u tiganju. Pržite dok meso ne porumeni. Dodajte paradajz pastu, snažno mešajući sastojke i ostavite da se kuvaju zajedno oko 10-15 minuta.

Posolite i pobiberite po ukusu, a na kraju dodajte seckani peršun. Na svaku palačinku stavite izdašnu količinu fila i umotajte palačinke. Svaku palačinku umočite u razmućeno jaje, a zatim u prezle, pazeći da budu dobro premazane. U dubokom tiganju zagrejte dovoljno ulja i pržite palačinke sa svih strana dok ne postanu zlatne i hrskave. Možda ćete želeti da napravite i omlet od spanaća filovan sirom i šunkom.

Pročitajte kako se pravi slana torta sa palačinkama i mlevenim mesom

BONUS VIDEO

instagram recipeincaption Recept za palačinke od sira i krompira

StvarUkusa