Sastojci:
Za testo:
- 2 jajeta
- 250 ml mleka
- 50 ml mineralne vode
- 175 g brašna
- 1 prstohvat soli
- ulje za prženje
Za punjenje:
- 300 g mešanog mlevenog mesa
- 1 mali luk, sitno iseckan
- 1 mala šargarepa, narendana
- 1 kašika paradajz paste
- 1 kašika ulja
- so i biber po ukusu
- seckani peršun
za prženje:
- 2 jajeta
- 200 g prezle
- ulje za prženje
Recept za pohovane palačinke sa mlevenim mesom i povrćem
Da biste napravili palačinke, pomešajte jaja sa solju u činiji, dok smesa ne postane glatka. Zatim dodajtemleko i brašno i ponovo mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Pecite palačinke u tiganju podmazanom sa malo ulja, sa obe strane, dok ne postanu zlatne. Odložite ih naslagane jednu na drugu.
Za fil propržite luk u tiganju na ulju dok ne postane providan. Dodajte narendanu šargarepu i pržite još 2-3 minuta. Dodajte zatim mleveno meso i dobro promešajte sa lukom i šargarepom u tiganju. Pržite dok meso ne porumeni. Dodajte paradajz pastu, snažno mešajući sastojke i ostavite da se kuvaju zajedno oko 10-15 minuta.
Posolite i pobiberite po ukusu, a na kraju dodajte seckani peršun. Na svaku palačinku stavite izdašnu količinu fila i umotajte palačinke. Svaku palačinku umočite u razmućeno jaje, a zatim u prezle, pazeći da budu dobro premazane. U dubokom tiganju zagrejte dovoljno ulja i pržite palačinke sa svih strana dok ne postanu zlatne i hrskave. Možda ćete želeti da napravite i omlet od spanaća filovan sirom i šunkom.
Pročitajte kako se pravi slana torta sa palačinkama i mlevenim mesom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Najmekši medenjaci koji se tope u ustima
Krompir čamci punjeni belim mesom i sirom
Prhki keksići sa mandarinom
Originalna italijanska pesto pasta
Kako da napravite domaći somun