Kanapei sa kačkavaljem i ljutom papričicom:
Sastojci:
- 1 veliki somun, isečen na kockice
- 50 g čedar sira, isečenog na tanke ploške ili izrendanog
- 1 crvena ljuta papričica, naseckana
- ½ kašike ulja
- listovi rukole, za ukras
Priprema:
Kako biste napravili ove kanapee zagrejte rernu na 180C. Isecite somun na kocke ili praugaonike i prekrijte ka ploškama kačkavalja. Preko toga stavite iseckanu ljutu papriku i malo ulja. Stavite na 10 minuta u rernu, ili dok se sir ne otopi. Ukrasite rukolom.
Kanapei sa belim sirom, kečapom i čeri paradajzom
Sastojci:
- 125 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 25 g putera, iseckanog na kockice i omekšanog
- 50 g parmezana u prahu
- 2 kašike mleka
- 2 jajeta, razmućena
- 150 g tvrdog belog sira
- 80 ml kečapa
- čeri paradajz iseckan na polovine, za ukrašavanje
- so i biber po ukusu
Priprema:
Zagrejte rernu na 200C. Obložite pleh papirom za pečenje. U činiju stavite brašno, prašak za pecivo i puter. Vrhovima prstiju utrljajte puter dok smesa ne izgleda kao prezle. Umešajte parmezan i začinite solju i biberom. Pomešajte mleko sa jajetom u maloj činiji ili bokalu. Sipajte u mešavinu prezla i rukama spojite testo. Umesite u mekano testo. Razvaljajte na lagano pobrašnjenoj radnoj površini dok ne bude debljine oko 1–1,5 cm. Izrežite pogačice pomoću okruglog rezača. Stavite na pleh i premažite vrhove glazurom od jaja i kačapom. Pecite oko 8 minuta ili dok ne porumene i ne narastu. Ostavite da se ohlade na rešetki. Na svaki kanape stavite beli sir, izrendan. Vratite u rernu na oko 2-3 minuta da se malo istopi. Svaki kanape ukrasite čeri paradajzom.
Kanapei sa krem sirom i džemom
Sastojci:
- 1 francuski hleb isečen na kriške
- 75 g punomasnog krem sira
- so i biber, po ukusu
- 1 kašika seckanog svežeg vlašca
- 1 kašika seckanog svežeg peršuna
- 3 kašike džema po želji
Priprema:
Zagrejte rernu na 200C i obložite pleh papirom za pečenje. Svako parče hleba poređajte na pleh. Krem sir pomešajte sa solju, biberom, vlašcem i peršunom i rasporedite mešavinu sira preko svakog parčeta hleba. Na vrh svakog parčeta stavite malo džema. ili obrnite redosled namaza, po želji. Pecite oko 10-12 minuta ili do zlatno-braon boje. Možda ćete želeti da napravite i lagane letnje kanapee.
Pročitajte i kako se prave savršeni kanapei od samo 5 sastojaka
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Posne kokos štanglice za Svetog Nikolu
Telekom Srbija dobitnik priznanja: Još jedna nagrada za projekat „Dečji svet je veći od ekrana“
Posne ćufte od pasulja za Svetog Nikolu
Posne čokoladne kuglice sa ovsom za Svetog Nikolu
Posni podvarak sa suvim šljivama za Svetog Nikolu