Kanapei sa kačkavaljem i ljutom papričicom:
Sastojci:
- 1 veliki somun, isečen na kockice
- 50 g čedar sira, isečenog na tanke ploške ili izrendanog
- 1 crvena ljuta papričica, naseckana
- ½ kašike ulja
- listovi rukole, za ukras
Priprema:
Kako biste napravili ove kanapee zagrejte rernu na 180C. Isecite somun na kocke ili praugaonike i prekrijte ka ploškama kačkavalja. Preko toga stavite iseckanu ljutu papriku i malo ulja. Stavite na 10 minuta u rernu, ili dok se sir ne otopi. Ukrasite rukolom.
Kanapei sa belim sirom, kečapom i čeri paradajzom
Sastojci:
- 125 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 25 g putera, iseckanog na kockice i omekšanog
- 50 g parmezana u prahu
- 2 kašike mleka
- 2 jajeta, razmućena
- 150 g tvrdog belog sira
- 80 ml kečapa
- čeri paradajz iseckan na polovine, za ukrašavanje
- so i biber po ukusu
Priprema:
Zagrejte rernu na 200C. Obložite pleh papirom za pečenje. U činiju stavite brašno, prašak za pecivo i puter. Vrhovima prstiju utrljajte puter dok smesa ne izgleda kao prezle. Umešajte parmezan i začinite solju i biberom. Pomešajte mleko sa jajetom u maloj činiji ili bokalu. Sipajte u mešavinu prezla i rukama spojite testo. Umesite u mekano testo. Razvaljajte na lagano pobrašnjenoj radnoj površini dok ne bude debljine oko 1–1,5 cm. Izrežite pogačice pomoću okruglog rezača. Stavite na pleh i premažite vrhove glazurom od jaja i kačapom. Pecite oko 8 minuta ili dok ne porumene i ne narastu. Ostavite da se ohlade na rešetki. Na svaki kanape stavite beli sir, izrendan. Vratite u rernu na oko 2-3 minuta da se malo istopi. Svaki kanape ukrasite čeri paradajzom.
Kanapei sa krem sirom i džemom
Sastojci:
- 1 francuski hleb isečen na kriške
- 75 g punomasnog krem sira
- so i biber, po ukusu
- 1 kašika seckanog svežeg vlašca
- 1 kašika seckanog svežeg peršuna
- 3 kašike džema po želji
Priprema:
Zagrejte rernu na 200C i obložite pleh papirom za pečenje. Svako parče hleba poređajte na pleh. Krem sir pomešajte sa solju, biberom, vlašcem i peršunom i rasporedite mešavinu sira preko svakog parčeta hleba. Na vrh svakog parčeta stavite malo džema. ili obrnite redosled namaza, po želji. Pecite oko 10-12 minuta ili do zlatno-braon boje. Možda ćete želeti da napravite i lagane letnje kanapee.
Pročitajte i kako se prave savršeni kanapei od samo 5 sastojaka
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slavska salata sa kačkavaljem i majonezom
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan