Sastojci:

  • 800 g krmenadli, oko 200 g svaka
  • 800 g krompira, presečenog na pola
  • 1 kašika ulja
  • so i biber

Za začine:

  • 2 kašike kečapa
  • 1 kašika soja sosa
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 1 kašika ulja
  • 1 čen belog luka, vrlo sitno naseckanog
  • 2 kašičice jabukovog sirćeta

Recept za krmenadle zapečene sa krompirom:

Za ove krmenadle zagrejte rernu na 220C. Rasporedite iseckani krompir promešan sa uljem na pleh za pečenje i pospite ga solju i biberom. Stavite u rernu da se peče 15 minuta. U međuvremenu, pomešajte sve začine u posudi.

Premažite tom smesom začina krmenadle sa obe strane, i ostavite malo za podlivanje. Izvadite pleh iz rerne. Promešajte krompir, a zatim stavite svinjetinu u pleh i ubacite pleh na gornju rešetku u rerni.Pecite 15 minuta.

Okrenite krmenadle nakon 15 minuta i prelijte po kašičicom sosa. Pecite 7-10 minuta dok se ne karamelizuje. Izvadite iz rerne. Pomoću kašike podlijte sokovima iz pleha pa vratite u rernu na još par minuta. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i krmenadle sa voćnim sosom gotove za pola sata.

Pročitajte i kako da napravite krmenadle u sosu od šampinjona

BONUS VIDEO

instagram/cookistwow rolovane svinjske krmenadle

StvarUkusa