Sastojci:
- 800 g krmenadli, oko 200 g svaka
- 800 g krompira, presečenog na pola
- 1 kašika ulja
- so i biber
Za začine:
- 2 kašike kečapa
- 1 kašika soja sosa
- 2 kašike smeđeg šećera
- 1 kašika ulja
- 1 čen belog luka, vrlo sitno naseckanog
- 2 kašičice jabukovog sirćeta
Recept za krmenadle zapečene sa krompirom:
Za ove krmenadle zagrejte rernu na 220C. Rasporedite iseckani krompir promešan sa uljem na pleh za pečenje i pospite ga solju i biberom. Stavite u rernu da se peče 15 minuta. U međuvremenu, pomešajte sve začine u posudi.
Premažite tom smesom začina krmenadle sa obe strane, i ostavite malo za podlivanje. Izvadite pleh iz rerne. Promešajte krompir, a zatim stavite svinjetinu u pleh i ubacite pleh na gornju rešetku u rerni.Pecite 15 minuta.
Okrenite krmenadle nakon 15 minuta i prelijte po kašičicom sosa. Pecite 7-10 minuta dok se ne karamelizuje. Izvadite iz rerne. Pomoću kašike podlijte sokovima iz pleha pa vratite u rernu na još par minuta. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i krmenadle sa voćnim sosom gotove za pola sata.
Pročitajte i kako da napravite krmenadle u sosu od šampinjona
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Recept za svinjsko pečenje za Božić
Posni rolat sa keksom i kafom za Badnji dan
Korpice punjene piletinom i šampinjonima