Sastojci:
- 250 g testenine
- 450 pilećeg filea
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 2 kašike ulja
- 8 kašika putera
- 2 čena belog luka, vrlo sitno naseckana
- 240 ml pavlake za kuvanje
- 100 g rendanog parmezana
- 1/4 kašičice sveže rendanog muskatnog oraščića
- iseckani listovi svežeg peršuna, za serviranje
Recept za najbolju pileću alfredo pastu:
Kako biste napravili ovu pastu skuvajte testeninu, ocedite je i sačuvajte vodu od kuvanja. Prokuvajte veliki lonac slane vode. Dodajte pastu i kuvajte do al dente, 8 do 10 minuta. Odvojite 100 ml vode od kuvanja testenine, a zatim je ocedite. Osušite piletinu i začinite solju i biberom. U međuvremenu, osušite obe strane pilećih prsa papirnim ubrusima. Začinite solju i biberom.
Zagrejte ulje na jakoj temperaturi u tiganju, 2 do 3 minuta. Dodajte piletinu i pržite 5 do 7 minuta. Zatim okrenite filete i dodajte kašiku putera, pa pržite još 5 do 7 minuta. Naseckajte je i pokrijte aluminijumskom folijom, da ostane topla.
Otopite ostatak putera i prodinstajte beli luk. Dodajte preostalih 7 kašika putera u isti tiganj na srednju vatru, dok se ne istopi. Dodajte beli luk i dinstajte dok ne zamiriše, 30 sekundi do 1 minuta. Zatim napravite sos tako što ćete da umutite pavlaku za kuvanje, parmezan, muskatni oraščić, preostali so i biber. Krčkajte 3 do 4 minuta. Ako je sos previše gust, dodajte malo vode od kuvanja testenine, nekoliko kašika odjednom, da se razblaži.
Dodajte oceđenu testeninu u sos, ubacite iseckanu piletinu i sve rasporedite u tanjire. Ukrasite peršunom i parmezanom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i originalnu italijansku pesto pastu.
Pročitajte i kako se pravi zapečena slatka pasta sa cimetom i suvim grožđem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Recept za svinjsko pečenje za Božić
Posni rolat sa keksom i kafom za Badnji dan
Korpice punjene piletinom i šampinjonima