Sastojci:

  • 4 krompira
  • 2 šolje čeri paradajza isečenog na kockice
  • 2 čena izgnječenog belog luka
  • nekoliko listova svežeg bosiljka
  • sok od polovine limuna
  • morska so i biber po ukusu
jelena đoković predjelo.jpg
Printscreen/Instagram/jelenadjokovicndf 

Evo kako da pripremite ovo predjelo:

Uoči Badnjeg dana priprema se posna trpeza i obično se na njoj nalaze prebranac, riba, krompir salata, pogača. U nastavku vam donosimo recept za krompir na malo drugačiji način, onako kako se priprema u domu Đokovića. Isprobajte, veoma je jednostavno.

Uključite rernu na 220⁰C. Krompir isecite na malo deblje kolutove i stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 30 minuta da vrhovi postanu zlatnosmeđe boje. U manjoj posudi sjedinite sok od limuna, morsku so, beli luk. Dodajte kockice paradajza i sve dobro promešajte. Kriške pečenog krompira poređajte na tacnu i na svaku stavite paradajz i seckani bosiljak. Pospite solju i biberom po ukusu.

Bonus video

Instagram/jelenadjokovicndf JELENA ĐOKOVIĆ SPREMA SRPSKE SPECIJALITETE: Pogledajte koja se to tradicionalna jela nalaze na meniju (VIDEO)