Sastojci:
- 4 krompira
- 2 šolje čeri paradajza isečenog na kockice
- 2 čena izgnječenog belog luka
- nekoliko listova svežeg bosiljka
- sok od polovine limuna
- morska so i biber po ukusu
Evo kako da pripremite ovo predjelo:
Uoči Badnjeg dana priprema se posna trpeza i obično se na njoj nalaze prebranac, riba, krompir salata, pogača. U nastavku vam donosimo recept za krompir na malo drugačiji način, onako kako se priprema u domu Đokovića. Isprobajte, veoma je jednostavno.
Uključite rernu na 220⁰C. Krompir isecite na malo deblje kolutove i stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 30 minuta da vrhovi postanu zlatnosmeđe boje. U manjoj posudi sjedinite sok od limuna, morsku so, beli luk. Dodajte kockice paradajza i sve dobro promešajte. Kriške pečenog krompira poređajte na tacnu i na svaku stavite paradajz i seckani bosiljak. Pospite solju i biberom po ukusu.
Bonus video
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Snežne kuglice sa kokosom i belom čokoladom
Čokoladni čizkejk koji se topi u ustima
Pečeni krompiri punjeni slaninom i šampinjonima
Praznična salata sa kiselim krastavcima i šunkom, idealna za Božićni ručak