Novak i Jelena Đoković vode računa o zdravoj ishrani i koriste namirnice koje ne sadrže gluten, šećere, previše masti. Njihov omiljeni puding je pudng od čia semenki, koji se veoma lako pravi. Ovaj recept ne sadrži ni šećer ni brašno ni skrob. Sve što treba da uradite jeste da pomešate sastojke i ostavite ih da odstoje preko noći! Čia semenke će tokom noći da se napiju mleka i da otpuste tečnost tako da ćete zaista dobiti nešto što liči na puding.
Pogledajte i Kako se hrani Jelena Đoković
Potrebno je:
- 1/4 šolje čia semenki
- 1 šolja kokosovog ili bademovog mleka (možete koristiti i kravlje mleko)
- 1/2 kašike meda
Priprema:
Sve sastojke pomešajte i ostavite da puding odstoji preko noći u frižideru. Možete da dodate i mleveno laneno seme, suncokret, bademe, gođi bobice ili neko voće po želji.
Novak voli da čia puding jede uz bananu, a mi vam predlažemo da eskperimetišete i sa drugim voćem.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća